miercuri, 25 aprilie 2012

Prezentul vazut din viitor

            Gandindu-ma ca ce spune Zicu are sens, as vrea sa stiu ca cel putin nepotii mei vor putea spune „...perioada din care dateaza aceste scrieri a fost una extrem de dificila, in care nu exista o delimitare clara intre bine si rau, intre lege si faradelege. Principala preocupare a oamenilor era o lupta dura si fara scrupule pentru un loc decent in societate si pentru ca resursele erau pe sfarsite se considera vital sa apartii unui grup in care exista cel putin o persoana cu legaturi sau functii inalte. Haosul si dezordinea erau atat de complexe incat nu mai existau repere, nu exista o autoritate competenta caruia sa-i spui neregulile, asa ca oamenii isi impartaseau problemele intre ei, pe astfel de bloguri si singura lor satisfactie era aceea ca mai exista cineva in aceeasi oala...”

4 comentarii:

  1. De fapt, principala mea satisfactie este faptul ca am un loc in care sa-mi adun gandurile.

    Ca mai exista cineva in aceeasi oala ar trebui sa fie o insatisfactie, pe principiul "multi si prosti".

    P.S. E foarte posibil ca in perioada 10-12 mai sa fiu in Cluj (M. are programata o noua sedinta de chemo).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu suntem multi si nu suntem prosti. prea putini ca sa invingem raul, dar suficient de multi ca sa-l identificam si sa-l demonstram.

      vineri plec in Franta, dar stiu ca mayasii nu au dreptate si poate ne intersectam cu alta ocazie.

      Ștergere
  2. I-am raspuns direct si lui Zicu, dar a intrat undeva la Spam sau moderare, asa ca zic si aici ce am zis acolo sub acel post re posibila ingrijorare despre imaginea cuiva fata de viitorii copii:

    Exista un moment UTIL in dezvoltarea unui copil-tanar atunci cand isi da seama ca parintii lui sunt doar oameni obisnuiti, si daca copilul reuseste sa treaca cu bine de dezamagirea intiala, si de tristetea care poate apare in legatura cu acest lucru, atunci si acel tanar va fi poate in stare si el la randul lui sa aspire pe niste baze mai realist-mature sa devina el, la randul lui un parinte bun, sau poate...de ce nu ?...chiar si mai bun decat au fost ai lui.

    RăspundețiȘtergere