sâmbătă, 14 aprilie 2012

Hipnoza la nivel national

            O mica parte dintre romani a inteles ca valoreaza ceva pentru stat doar in zilele de platit impozite si taxe. S-au resemnat, si-au luat gandul de la a mai avea pretentii si se auto-protejeaza. O alta parte e total indiferenta si atitudinea lor se rezuma la a baga in buzunar orice, oricum, fara scrupule sau simt civic. O mare parte dintre romani traieste in minciuna. Ei cred in continuare ca statul ii iubeste, ca cei care conduc sunt destepti si stiu bine ce fac, ca se lupta pentru binele lor dar e greu, a fost comunismul, apoi criza, etc.
            Adevarul e ca statul vrea un popor prost. Un popor care sa ramana cu gura cascata la cei cativa cm de asfalt aruncat inainte de alegeri, un popor care sa nu stie sa calculeze, care sa nu stie sa ceara sau sa intrebe.Un popor docil, naiv, care sa nu se bage in treburile lor. Un popor care accepta sa se prostitueze pe gratis.
            Suntem in 2012. De ce functioneaza strategii din epoca de piatra?

2 comentarii:

  1. Pentru ca 20 de ani sunt inca prea putini fata de jumatatea de secol in care nimeni n-a gandit pentru noi, dar macar ne-a impus ce sa facem.

    RăspundețiȘtergere