vineri, 7 martie 2014

Cum faci foc fara fum

            Ma gandeam cate locuinte/case/blocuri au ars/ard in Romania din cauze penibile. Si cati copii au murit arsi de vii. Daca asta conteaza pentru cineva in afara de mine.
            In Austria daca ai soba/centrala pe lemne/gaz/petrol/pantofi/cauciuc/etc statul iti trimite de 5 ori pe an un hornar si te obliga sa-l platesti ca sa-ti curete hornul. Ca nu ajuta pe nimeni daca tu esti prost sau lenes si dai foc unui cartier intreg.

            Titlul e pentru fanii lui Bear.

9 comentarii:

  1. De retinut doua cuvinte: Romania si Austria. Cu asta am spus tot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Viena a iesit pentru a 3-a oara consecutiv cel mai bun oras de trait din lume.

      Ștergere
  2. Cu siguranta in Romania n-ar merge asa ceva. Nu poti sa faci o comparatie intre Romania si Austria, nici peste 100 de ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si totusi, am fost sub ocupatia lor, n-am invatat nimic?

      Ștergere
    2. N-ar merge din mai multe motive. Institutiile statului sunt neserioase. Legile, alea care exista, nu se aplica. Oamenii nu au perspectiva lucrurilor . Prefera sa-si vanda tarlaua de pamant mostenita ca sa-si cumpere tv sau mai stiu eu ce tembelism. In general, romanii nu gandesc dincolo de ziua de azi si in cot ii doare de viitorul propriilor copii. Am citit candva o explicatie a unui istoric in legatura cu acesta lipsa de perspectiva a romanilor .Zicea ca e o trasatura care apare inca din timpul invaziei slave insa ...traim totusi in sec 21, nu mai putem da vina pe invaziile secolelor de multa vreme trecute. Asa si cu incendiile. Au o nepasare aproape nebuna cand vine vorba de propria securitate .

      Ștergere
    3. Iata inca 2-3 motive sa fim mandri ca suntem romani.

      Ștergere
  3. ei, parca chiar de 5 ori nu vine!
    dar ai dreptate, vine si il platesti. Musai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Austria vine de 3 ori iarna si de doua ori vara. Vara verifica podurile caselor.

      Ștergere
  4. Cu hotarul, e clara treaba, da cum fac focul ala fara fum mult, ca vreau sa frig o clipa si nu prea chef de ,,musafiri,,

    RăspundețiȘtergere