luni, 31 martie 2014

Cum servim clientii sau ce inseamna a munci cu drag

           Am venit sa beau o cafea pe pamantul patriei mele Romania. Intram, ne asezam, dupa 10 minute apare ea, super-ultra-exceptionala ospatarita apatica si plina de ura. Se pune langa masa fara sa zica nimic si sta. Intr-un tarziu zic eu:
           -Aveti meniuri?
           Se intoarce si pleaca. Dupa alte 10 minute apare iar cu un meniu. Una bucata meniu. Noi eram trei. Ne batem noi ce ne batem de la meniu, dar ramanem prieteni bucurosi ca este inghetata de mai multe feluri. Cand ma intorc tipa sta langa mine cu mana intinsa sa ne ia meniul. Zic:
           -Pizza se face repede?
           -Nu prea.
           -E buna?
           -Asa-si-asa!
           -Bine, atunci vrem 3 inghetate asortate.
           Rade sinistru:
           -Dar noi nu avem inghetata!
           -Dar e trecut in meniu. O pagina intreaga cu inghetata.
           -Da, dar nu avem.
           Facem rapid o sedinta pentru situatii de urgenta si hotaram.
           -Un ceai cald, un ceai rece si un suc de portocale rosii.
           -Ceai rece nu avem.
           Langa noi un frigider plin de Ice Tea.
           -Nici suc de portocale rosii nu avem.
           Langa frigiderul cu Ice Tea un alt frigider plin cu sucuri naturale, din care jumatate de portocale rosii. Ii spun. Face o mutra urata si raspunde:
           -Pai spuneti suc rosu. Suc rosu avem.

12 comentarii:

  1. Nu inteleg de ce te mai intorci, daca esti asa excitat mental tot timpul de ce vezi afara. de ce nu ramai acolo?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca nu vreau. Pe tine civilizatia te excita mental?

      Ștergere
    2. Nu, mie mi se pare un lucru normal, dar pe tine se pare ca da.

      Ștergere
    3. Ma gandesc ca esti doar ironic si ca nu te referi la modul serios la civilizatia din Romania. Vezi, astfel de mentalitati sunt problema: lasitatea si lipsa de pretentii.

      Ștergere
  2. Eu nu inteleg de ce iti petreci vremea in localuri cu servii proaste ca totusi in Romania serviile de restaurant sunt mai peste tot ok din cate tin eu minte atat la vremea RSR cat si dupa, desi, ma rog, eu am mers la restaurante in Romania de cele mai multe ori insotit de persoane care inspirau respect automat si servicii impecabile, ca de ex matusile mele...nu am mers niciodata asa doar cu niste amici amarati de varsta mea, mereu am avut adulti maturi sau pensionari respectabili alaturi de mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cateva mii de km nu mai ai chef sa stai pe net sa cauti recenzii la restaurante. Te opresti unde se nimereste, si mergi sa consumi ceva, pt ca de aia e restaurant, ca tu sa platesti si sa fii servit.

      Ștergere
  3. Trebuie sà te adaptezi la obiceiurile locului in care te gàsesti, fàrà prea multe comentarii cà de nu, risti sà devii antipatic. Personalul o fi plàtit prost, n-o avea chef de gentilete!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie sa te adaptezi, ca nu suntem in jungla. Un restaurant e un restaurant, unde platesti pretul de 10 sau 100 de ori ca sa fii servit.

      Ștergere
  4. Mai Raul, mai. Suc rosu, da? Sa nu stii asa ceva.. :))

    RăspundețiȘtergere