marți, 18 martie 2014

Cat de scumpa e benzina

             In ultimii 3 ani am avut 2 masini. Am avut 3 de fapt dar una a dorit-o cineva atat de mult incat a trebuit sa o vand dupa o saptamana, ramanand fara intr-un bazin de statiune, cu bagaje, cu mingi, cu prosoape, etc.
             Cu masina pe care o am acum am facut 60 000 de km intr-un an si  jumatate. Cu ceaalalta am facut 80 000 cam in aceeasi perioada, poate 20 de luni. Asta inseamna 140 000 de km in ultimii 3 ani. Plus vreo 20 000 cu alte masini, dar asa nu socotim. Am facut un calcul si pentru cei 140 000 de km am alimentat aproximativ 10 000 de l de benzina. La o medie europeana litrul e 1.5 euro. Asta inseamna ca am scos din bunzunar 15 000 de euro pentru combustibil. Cam 5 000 de euro pe an. Doar pentru benzina, fara asigurari, rovinete si alte taxe. Specific,  vorbesc de masina personala, folosita in scop personal, nu de masinile de la firma.

4 comentarii:

  1. Pai de ce te trambalezi de colo colo prin zone fara transport in comun eficient ? Ss mai intelege daca ai fi in SUA sau in Australia unde nu ai avea incotro, dar te afli in UE. La ce iti trebuie masina in UE ? Adica inteleg poate sa dai asa o raita intr-o vacanta sau un weekend la padure, dacs locuiesti si muncesti in oras, sau la oras daca locuiesti si muncesti in padure, dar ce rost are sa faci atatea zeci de mii de km pe an. Am citit ca oamenii care fac zilnic navete mai lungi de 30 de minute, indiferent de ca le fac cu masina sau cu trenul sunt chiar mai nefericiti in medie decat aia care petrec mai putin timp pe drumuri. Plus daca te gandesti si la ce safari frumos puteai sa te duci cu aia 5000 de euro, sau in Tahiti, sau unde iti place tie in vacanta, zau, risti sa devii si mai nefericit. Daca tot iti place sa conduci asa de mult si te pricepi la mssini, de ce nu iti alegi macar o cariera in domeniul sofrriei, adica sa iti dea altii mssini si sa te plateasca sa le conduci ? Si nici macar nu esti insurat ca sa ai o scuza ca trebuie sa-ti duci copilul la balet si soacra la piata. Sdica pur si simplu cheltui bani doar asa ca sa te simti tu mai bine, dar in final vad ca tot tu te enervezi. Dar nu prea inteleg care e logica acestei enervari. Daca e vorba de distractie personala si navete, gaseste-ti si tu o alternativa mai ieftina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, da, mergeam in Tahiti cu 5000 de euro, dar vedeam doar Tahiti. Cu banii astia am vazut 3 sfert din Europa, cu locuri culturale, traditii, obiective turistice, etc.

      Ștergere
  2. Si reusesti sà te relaxezi cum trebuie cu masina?!

    RăspundețiȘtergere