luni, 24 martie 2014

Cand mizerii nesemnate ajung pe internet

            Am citit un articol care m-a intrigat nu neaparat prin ceea ce expune, ci prin faptul ca nu e semnat, nici moderat. Sa arunci astfel de texte inepte intr-un spatiu publicistic si sa nu ti le asumi e o ipocrizie tipica jurnalistului roman contemporan.
            Articolul se numeste M-am saturat de Uniunea Europeana. U.E. a furat "legal" din Romania miliarde de euro si  apare pe o pagina care se numeste, paradoxal, Gandeste.org.

            "In fapt, Uniunea Europeana s-a comportat cu Romania la fel de rau ca si conchistadorii spanioli cu indienii-americani cand le-au impus cu forta o noua randuire social-politica, un nou sistem economic sau chiar un nou sistem religios."
             "Uniunea Europeana ia orice masura, inclusiv ilegale pentru a-i impiedica pe romani sa acceseze zecile de miliarde de Euro avute teoretic de catre Romania la dispozitie, prin sabotaje directe sau masuri ultra-birocratice care fac ca accesarea acestor bani sa fie aproape imposibila."

              In fine, intreg articolul e produsul unei minti frustrate, incapabila sa inteleaga ca problema Romaniei nu e acel procent de 1% ce pleaca spre U.E, ci celelalte 99% care raman in tara. Nu vreau sa discutam ce e scris in articol, pentru ca sunt aberatii ieftine, de genul scrisoare emotionanta, B1 tv sau KanalD. Problema pe care o ridic e aceea ca inca mai exista astfel de metode primitive de manipulare si sunt distribuite pe internet, fara sa existe pretentia de a cunoaste autorul. La fel de bine eu pot afirma ca am avut un cufar plin cu aur, dar mi l-a furat vecinul.
              Asadar, am fi bogati dar ne fura U.E. Nu conteaza ca daca alergi in parcuri te ucid cainii vagabonzi si numarul avorturilor depaseste numarul de locuitori.

13 comentarii:

  1. Pai tu te lasi manipulat de necunoscuti care se vaita asa pe strada cand e o stare de pace si nici nu se intampla vreo catastrofa naturala acuta severa prin jur ?
    Cel mult, daca vrei sa ai simt civic, sa ii
    evaluezi rapid sa vezi daca nu sunt asa in
    necesitate imediata de ajutor de
    urgenta, ca sa chemi o salvare, dar in rest, ce, tu te opresti asa sa asculti ce se vaita oricine la intamplare ? Crezi ca esti cumva Scarlett O'Hara printre sutele alea de raniti de razboi intinsi pe jos in Pe Aripile Vantului ? La urma urmei pana si ea a dat bir cu fugitii de acolo, nu s-a incapatanat sa faca pe eroina. De ce nu ti-o iei ca exemplu ca e voie, chiar daca esti baiat. Eu ma bazez ff mult pe ea ca role model cand a zis Tomorrow is another day !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prea ne pricepem toti la a evalua situatii, asta e problema. Ma deranjeaza lasitatea. Cand emiti judecati geniale, sau macar adevarate, e altceva.

      Ștergere
  2. Nu cred că ești corect în apreciere.
    Nesemnatul autor nu susține că "asta e problema României" - doar expune niște cifre - întâmplător, reale.
    Nu mi se pare deloc o "aberație ieftină".
    U.E. nu fură din România, doar impune reguli, legi și legislații - care ghici ce? Nu-s favorabile României.
    Amuzant e că tu citezi maidanezii și avorturile - dar neglijezi să remarci că problema e un rezultat direct al legislației U.E. - lol.
    Hint:
    http://eurogroupforanimals.org/what-we-do/category/eu-animal-welfare/list-of-eu-laws-on-animal-welfare
    Drepturile animalelor, nu?
    ..........................................................
    Cine e marele beneficiar al C.A.P. ?
    Da, Franța...
    Compară câți bani se bagă în agricultura franceză față de aia română.

    În Uniunea Europeană... toți sunt egali - doar că unii sunt mai egali decât alții.
    Iar ăia mai egali... ăia fac legile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maidanezii si avorturile au existat inca de dinainte de UE. Principala cauza a avorturilor e lipsa de bani, lipsa de bani e cauza saraciei, saracia e tipic romaneasca.
      Nu cred ca exista vreun investitor strain in agricultura care nu plateste. La criza ce e pe piata de munca, orice salariu e binevenit, nu? Ca altfel romanul , din proprie initiativa, nu lucreaza.
      Fondurile europene au fost acolo, accesibile. Nu s-au putut lua pentru ca nu au dorit asta baronii locali, ca nu cumva cineva din popor sa o duca mai bine decat ei.
      Eu nu zic ca nu pleaca bani spre UE. Nici ca UE e solutia perfecta. Dar undeva trebuie sa tragem si noi nu? Ca daca nu, poporul roman e cam pierdut.

      Mai e un aspect deosebit de important. Casele/blocurile construite recent, masinile noi, familiile tinere, etc au la baza doua surse: jaful, indiferent de ce si prin cine si salariile din UE.

      Ștergere
    2. Principala cauza a avorturilor este lipsa de educatie sexuala adecvata, inclusiv despre planning familial, nu lipsa de bani, ca nu cred ca lumea nu foloseste contraceptie din cauza de lipsa de bani in primul si in primul rand.

      Ștergere
    3. Nu m-am referit la contraceptie, ci la imposibilitatea de a creste un copil.

      Ștergere
    4. Lumea care se gandeste asa de nuantat la planning economic de obicei alege cu atentie si metode de planning familial mai putin oneroase decat avortul, care e o metoda costisitoare plus poate predispune si la diferite complicatii sau efecte adverse si mai costisitoare atat pt individ cat si economia nationala (prin zile pirrdute de munca si de contributie bugetara plus alte cheltuieli legate de sist sanitar) daca e efectuat in
      mod repetat si la mod general in acea societate ca singura metoda de planning familial.

      Ștergere
    5. "...Maidanezii si avorturile au existat inca de dinainte de UE..."

      Desigur că au existat maidanezi pe vremea lui ceașcă.
      Dar nu în cantitatea de acum. Întreabă pe oricine care a trăit pe vremea aia despre câini maidanezi. O să-ți spună că nu exista așa ceva. Existau ce se numea "câini vagabonzi" - de care se ocupa serviciile de ecarisaj municipale. După '89, primăriile erau preocupate de alte chestii, mai importante, mai urgente - așa că nu s-a mai dat atenție. Era și firesc, fiindcă numărul de "maidanezi" era extrem de mic.
      Ca orice problemă netratată la timp, situația a evoluat.

      Avorturile pe vremea lui ceașcă erau extrem de rare - din motive cunoscute. După '89, odată cu abolirea legii respective a crescut numărul de avorturi. Dar UE a încurajat protecția dreptului femeilor de a face avort, la fel cum a încurajat înmulțirea maidanezilor prin protejarea "drepturilor" animalelor.

      "...Principala cauza a avorturilor e lipsa de bani, lipsa de bani e cauza saraciei, saracia e tipic romaneasca..."

      Sanchi... așa zici tu! Eu cred că sărăcia n-are nimic de-a face cu avortul. Principala cauză a avorturilor e dispariția simțului moral național și într-o oarecare măsură reprezintă o reacție firească la ceva interzis anterior. Similar cu pornografia, nu?

      Atunci când lumea se revoltă împotriva exterminării maidanezilor dar nu e deranjată de avorturi... atunci vorba lui nenea Zaharia: "...unde nu e moral, acolo e corupţie, şi o soţietate fără prinţipuri, va să zică că nu le are!..."

      Problema cu UE e că a încurajat astfel de atitudini la nivel european, fără să considere specificul național. E ușor să susții "drepturile" canine în Amsterdam ori Londra - unde mentalitatea e diferită - ori avortul la cerere în Irlanda, Italia ori Spania - altă cultură, altă brânză, barză, traistă.

      Desigur, în viziunea ta, totul e din cauza sărăciei.
      Mai spune-mi cum era Germania în '45 - plină de avorturi și maidanezi. 



      "...Nu cred ca exista vreun investitor strain in agricultura care nu plateste. La criza ce e pe piata de munca, orice salariu e binevenit, nu? Ca altfel romanul , din proprie initiativa, nu lucreaza..."

      N-am înțeles ideea. Românul nu muncește în agricultură de capul lui fiindcă vine investitorul străin și îi dă de muncă? Și salariu? Hai, mă lași?


      "...Fondurile europene au fost acolo, accesibile. Nu s-au putut lua pentru ca nu au dorit asta baronii locali, ca nu cumva cineva din popor sa o duca mai bine decat ei..."

      Sanchi #2. Baronii salivează la gândul banilor europeni - chiar sunt capabili să găsescă oameni să le scrie documentarea; problema e că fondurile se dau pentru acțiuni, inițiative și construcții nepotrivite pentru România.

      "...Eu nu zic ca nu pleaca bani spre UE. Nici ca UE e solutia perfecta. Dar undeva trebuie sa tragem si noi nu? Ca daca nu, poporul roman e cam pierdut..."

      Tragem pe dreaq' mâța de coadă. Din 2007 tot tragem. Șapte ani de bunăstare crescută în sânu' lu' Avra.... errr, UE vreau să zic.


      "...Mai e un aspect deosebit de important. Casele/blocurile construite recent, masinile noi, familiile tinere, etc au la baza doua surse: jaful, indiferent de ce si prin cine si salariile din UE..."

      Asta cu salariile din UE a fost tare.
      Adică... ce bine e in UE, că ne ducem să muncim în străinătate. Ceva îmi spune că de întors de la munci externe se vor întoarce doar ăia mai slab înzestrați 'telectual care se simt bine în mizeria națională dacă ei "are" mai mult decât alții. Genul care postează poze cu ei cu euroi de o sută în ambele mâini.
      Genul care economisesc bani ca să facă un șmen ceva, la întors acasă.

      Ștergere
    6. Și ca să fiu mai clar - apropo de moralitatea europeană:

      "...Now They Want to Euthanize Children

      In the Netherlands, 31 percent of pediatricians have killed infants. A fifth of these killings were done without the "consent" of parents. Going Dutch has never been so horrible..."


      Mai spune-ne cum e cu sărăcia din Olanda, Raul - nu te jena de mine, io-s un bleg, nu contez...
      :-))))))))))

      Ștergere
  3. E plina tara de creduli. Ce mai conteaza inca unsite care scrie doar prostii?? Nu cred ca ajuta sau incurca.

    RăspundețiȘtergere
  4. Surprinzatori cati pustani urasc UE, nu stiu cine i-a indoctrinat.

    RăspundețiȘtergere