vineri, 8 februarie 2013

Al Jazeera despre Securitate

           Daca va plictisiti vreodata si din pasiune pentru comunism si Securitate vreti sa stiti mai multe despre cei care conduc de fapt Romania, Al Jazeera face un reportaj despre Romania. Da da, Al Jazeera. E si un clip acolo, ce merita vazut.

           "...Investigaţia, realizată de Glenn Ellis, şi-a propus să demonstreze că poliţia politică a regimului comunist care a pus stăpânire pe România până în decembrie 1989 nu doar că nu a dispărut după Revoluţie, ci s-a reinventat, găsind metode de supravieţuire  uneori ceva mai discretă..." (Sursa)

7 comentarii:

  1. La pregatirea foarte buna pe care au dobandit-o in diverse scoli era si pacat sa nu ocupe toate partidele, companiile, firmele mari si multe altele pe care noi nu le stim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a fost in ultima vreme valva cu CIA, SRI, etc. de ne-ar ataca cineva, macar sa dea in Parlament.

      Ștergere
  2. Ha ! Ha ! Eu chiar cred ca as fi vrut sa devin "securist" inainte de revolutie, pt ca mi se parea ceva asa ca James Bond...desigur abia mai tarziu mi-a picat fisa despre diversele servicii de securitate, plus ca James Bond nu exista. Insa am si acum un vis secret ca daca m-as incumeta eu sa devin vreodata un scriitor profesionist, sa scriu intr-o buna zi biografia romantata a faimosului agent de securitate roman, Haiducu, (ala despre care s-a zvonit participarea in cazul Paul Goma, un caz cu adevarat de nivel legendar + plin de aventuri si posibile invataminte morale mai tari ca in literatura franceza de calitate publicata in foileton a sec 19), pt a arata ca si securistii romani au fost top-excelenti, nu numai aia bulgari sau est-germani despre care stie deja toata lumea din UE, sau Pacepa care nu a facut mare branza...poate se va face si un scenariu de film asa de renume international despre Haiducu daca scriu eu biografia...trebuie sa ma gandesc la ce actor sa-l interpreteze...ce subiect interesant de blog !!

    NU pot sa cred, de altfel, ca nu a incercat nimeni pana acum...intr-adevar ce lipsa de patriotism si de imaginatie la oameni...precis o sa ajunga sa scrie asta un francez, si romanii iar vor ramane cu buza umflata...zau, pana si rusii au inceput sa romanteze vietile fostilor lor ofiteri de securitate, dar acolo au ceva sprijin ideologic si de la Putin...eu sper ca acest articol din Al-Jazeera sa dea avant scriitorilor profesionisti romani sa inceapa sa scrie mai frumos si mai bine despre fostii securisti din RSR...e OK sa inceapa si cu aia de la vremea lui Al Ioan Cuza, nu e nevoie sa intre neaparat in astia mai recentii, ca de altfel tot aia e, asa ca dezvoltare generala...mai bagi si o crinolina + un turc pe post agenti secreti, si daca pui si o femeie in rol de dizidenta patriota luptandu-se cu un securist egoist...iese ceva mai tare ca James Bond, ca atrage si audienta target feminina !

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta e un lucru stiut inca din 1990. De asta a aparut punctul nr. 8 al Proclamatiei de la Timisoara, insa nimeni n-a tinut cont de el, vreodata. Mi se pare ceva asemanator cu trecerea gangsterilor din SUA, care s-au imbogatit in timpul prohibitiei in randul afaceristilor cinstiti, care aduc venituri la PIB si ofera locuri de munca. Sau cu Mafia din Italia, care deasemeni ofera locuri de munca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa cum spui, nimeni nu tine cont. de ce? pentru ca sistemul e in asa fel construit ca sa-ti distraga atentia de la ce se intampal de fapt in spatele scenei. totul e o regie iar noi avem impresia ca platim ieftin un spectacol scump.

      Ștergere
  4. cel mai tare mi se pare cum apare chestia asta pe jurnalul punct ro ...

    RăspundețiȘtergere