luni, 11 iunie 2012

Cine castiga alegerile

           Alegerile din Romania sunt marcate de haos si inselaciuni. In mod normal alegerile ar trebui sa fie o sarbatoare, e momentul in care se bate in cuie o perioada clara, probabil o schimbare, daca e cazul.
           Trecem peste felul primitiv si scarbos in care s-au desfasurat alegerile. Cine castiga? Cei care stiu sa conduca, sa organizeze, sa gestioneze un teritoriu? Cei care doresc binele unei comunitati? Cei care cred si sustin drepturile omului? In nici un caz. Vor castiga cei care au strigat mai tare, cei care s-au certat mai tare, cei care cunosc manipulare, cei care ii cunosc bine pe betivii satului, pe fricosi, pe naivi, pe enoriasi, etc.

11 comentarii:

  1. Am citit pe blogul Andreei Iulia Toma ca se pare ca la tara, cel putin in regiunea Moldova, se pare ca oamenii au votat cam tot cu cei care erau deja in functie ca primar, deci inseamna ca oamilor nu le prea arde de "schimbare" de status quo, plus am primit info din sect 2 Bucuresti ca a fost cam la fel...desi, ma rog, nu stiu daca e adevarat la nivel de tara ca nu am verificat. E clar ca discursul lui Obama/Hollande cu cuvantul "schimbare" rostit asa mai proeminent nu e la moda inca in Romania.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oamenii nu stiu si nu au cu cine sa voteze. asa ca merg pe premiza ca poate cel care a fost si-a umplut buzunarele si acum va face ceva pt popor. unul nou in schimb va avea nevoie de cei 4 ani pentru interese proprii

      Ștergere
    2. Nu e vorba de schimbare.Daca sunteti atenti au cam fost toti adusi sa conduca.Acum probabil ca s-au gandit sa aleaga raul cel mai mic fiind constienti totusi ca rau exista in toate partidele .Nu c red ca au avut de ales.Pe cine sa aleaga?Pe Dan Diaconescu?Era o optiune noua cu adevarat dar de ce ai face asa ceva ?

      Ștergere
  2. ne place sau nu rezultatul, sa nu facem aceleasi greseli pe care le-au facut si altii. Sa spunem ca au fost furate, sa spunem ca poporul e nating. Nu au fost mai furate ca alte dati, poporul este acelasi ca cel care l-a votat pe Basescu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-am zis ca au fost furate alegerile. m-am referit la modul in care se desfasoara, prea e debandada. probabil pentru a lua ochii lumii de la adevaratele inselaciuni

      Ștergere
  3. Exact ca in comert: faci mai multa reclama, vinzi mai mult. Si acest lucru nu se intampla numai in Romania, ci in toate tarile democratice. Diferenta e ca in alte tari fortele sunt mai echilibrate, deci isi fac reclama aproape in mod egal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. campania lor e la nivel de gradinita. asta denota nivelul de inteligenta al poporului, prevazut de ei. reclama o faci in functie de capacitatea de intelegere a clientului, nu?

      Ștergere
  4. Eicampaniile electorale sunt ai asa se practica si e si normal asa, mulate pe specificul poporului caruia i te adresezi.Nu au fost extrem de pertentioase dar si daca ar fi fost crezi ca s-ar fi intamplat altceva?Nu strategiile de campanie scot invingatorii in Romania ci ca un blestem saturatia omului .De fiecare daca s-a votat contra celui care a fost deja la guvernare iar cei care se ocupa de strategii electorale stiu foarte bine acest lucru.In Romania nu s-a ajuns inca sa se voteze programe politice din simplu motiv ca nimeni nu crede in ele , nici macar cei care le expun .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. politica din Romania e ca o cangrena. nu exista vindecare, nu exista solutii, in afara de taierea membrului.

      Ștergere