luni, 5 noiembrie 2012

Banii din campanii

            As vrea sa inteleg la ce folosesc, in mod concret, campaniile celor ce se cer in Parlament. Si inteleg doar ca e dovada, justificarea nesimtirii si a bataii de joc la adresa poporului roman, finantator al acestor campanii.
            Multe zeci de mii de euro costa si asta inmultit cu numarul de canditati da o suma cu care sanatatea, turismul, educatia, etc s-ar pune pe picioare. Practic, ei epuizeaza aceste sume ca sa ajunga intr-o pozitie din care sa fure alte sume, plus sa primeasca un salariu enorm si nejustificat, platit tot de mine si de tine.
           
            Ati vazut cine candideaza. Pe langa cei pe care-i stim, infectiile politicii romanesti, mai sunt cantareti de muzica populara, artisti, etc, care recunosc ca mizeaza pe notorietatea lor, nu pe ceea ce stiu sa faca.

            Eu as simplifica totul. Vrei bani pentru campanie? Vino cu niste proiecte facute, cu statistici, cu fapte concrete care sunt eficiente si dau randament in favoarea poporului si primesti bani sa te promovezi. Cativa, putini.
            Dar ce sunt eu? Unul dintre cele cateva milioane de fraieri care platesc astfel de campanii.

           

7 comentarii:

  1. cred ca este un cerc vicios acela ca Parlamentul, organul care ar trebui sa fie cel mai reprezentativ al democratiei, s-a discreditat. Si discreditind-se democratia nu are decit de suferit si mai tare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cine a discreditat Parlamentul? poporul? nu cred. ei intre ei se discrediteaza, se anuleaza iar poporul plateste razboiul

      Ștergere
  2. Salariile lor cred ca au o pondere foarte mica la veniturile lor. Altfel nu ar fi rentabil sa dai nu stiu cati bani la partid pentru un loc pe lista.
    Eu cred ca sistemu politic nu functioneaza. Scopul politicianului nu este cel prevazut in "fisa postului". Pe mine ma mira, de exemplu, criteriile de performanta ale politicienilor: cati oameni au prostit, convingandu-i sa-i voteze. Nu realizari din domentiul administratiei, ci cat de populari sunt. Si e usor sa castigi popularitate, daca esti sustinut cu bani. E usor sa te arati darnic, generos etc.
    De asta costa atat de mult campaniile electorale. Pentru ca este mai important sa pari generos decat sa fii priceput.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta spun si eu. au construit un sistem imposibil de distrus, tu dai bani la stat obligat iar ei ii cheltuie pentru a-si inlocui lipsurile.

      Ștergere
  3. Hmmmmm sa-i vezi pe unii dintre semenii nostri cum mai transmit mesaje politicienilor ca se bazeaza pe ei, ca asteapta ajutor de la ei.Eu nu prea mai stiu ce sa cred despre oameni.Speranta, speranta dar sa nu o dai in tembelism.Daca nici pana acum nu si-au dat seama oamenii ca daca nu se ajuta ei nu-i ajuta niciun politician, mi-e tare greu sa cred ca isi vor revenii vreodata

    RăspundețiȘtergere