joi, 24 ianuarie 2013

Diavolul din televizor

            Vorbeam mai jos de promiscuitatea din presa scrisa. La un nivel mult mai mare, e la fel in televiziuni.
            Consider televizorul  periculos si degradant. Efectul se vede dealtfel in societate. E un efect dorit, e o conspiratie impotriva mintii umane, o spalare de creier, o continuare a practicilor comuniste. Si pentru toate astea platim lunar un abonament.
             Despre vedete din plastic am mai vorbit. La fel despre emisiuni penibile. Standardele dispar in mod regulat, directia e in jos, inspre minciuna, inspre injosire. Oameni ce au avut candva responsabilitate si bun simt s-au pierdut si stau cu fruntea sus desi fruntea lor e stampilata. Au inlocuit cultura cu divertismentul. Oamenii destepti cu tipe tampite dezbracate. Informatia cu minciuna. Credinta cu afacerile.
          

18 comentarii:

  1. Imi spunea chiar saptamana trecuta un mecanic de locomotiva ca ar trebui sa ma uit si la televizor. Sa mai vad un scandal, o minciuna, sa ma mai educ! :D Daca citesc stirile selectiv doar pe internet, e rau si nu poate fi de acord cu gogosile scrise in mediul virtual.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe el il intelegem, la cate se intampla pe calea ferata...

      Ștergere
    2. dar te poti uita si la TV tot selectiv

      Ștergere
    3. da, daca nu ai virusul in sange. daca te-a prins, esti high, toate ti se par bune.

      Ștergere
    4. Televizorul este bun pentru meciurile Rapidului, pentru putinele filme bune care se dau si pentru emisiunea aia de pe discovery in care niste tipi cumpara custi abandonate cu tot felul de lucruri inautru, iar apoi le vand. Nu-mi amintesc acum numele!

      Ștergere
    5. Per ansamblu, televizorul e rau.

      Ștergere
  2. Massmedia a ajuns un simplu instrument de stors bani si pentru manipularea populatiei naive. Surprinzator este ca planul functioneaza de minune, ca si oameni cu un nivel educational peste medie se lasa prinsi in mrejele massmedia si uita sa gandeasca cu pripriul creier, acceptand in schimb inocularea unor idei si pareri debitate la televizor, presa scrisa, radio ...
    Tragic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai dreptate, aceasta trecere a oamenilor inca educati la tampenie e tragica. Aici e adevarata problema, ca in loc sa ne dezvoltam, mascarada fada castiga tot mai multi adepti.

      Ștergere
  3. Eu nici n-am observat cand s-au scos temporar din grila programele trustului Pro(sau cum naiba i-o zice) , ca nu ma uitam la ele. Ma intereseaza doar canalele de stiri si cele de documentare.Un film pe saptamana mi-e suficient.Imi plac si concursurile de cultura generala. Ma gandesc ce jale o fi pe unii acum ca s-a inchis taraba Otv!Puteau sa-i mai lase macar pana o gaseau pe Elodia...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fa o comparatie intre canalele de stiri de la noi si unul strain, CNN, de exemplu.
      cand o gasesc pe Elodia, printr-o ordonanata de urgenta se va redeschide trustul.

      Ștergere
  4. De acord, de acord, de acord.Din pacate nu exista nicio responsabilitate la nivelul presei desi ar trebui sa fie avand in vedere ca vor si se pretind a fi formatori de opinie.televizorul a devenit cu adevarat periculos daca nu apelezi si la alte mijloace de informare, la alternative.Un film bun poate fi vazut la tv dar daca te raportezi la mizeriile televizate e dezastru.Nenorocirea e ca fenomenul este global ca doar d'aia traim in globalism.Mai sunt doar cateva tv care fac emisiuni de calitate , canalul Arte sau tv5 dar si acolo trebuie periat continutul .

    RăspundețiȘtergere
  5. pai sunt formatori de opinie. o opinie gresita. scopul lor e clar. si atins.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei atunci ar trebui ceva mai multa responsabilitate dar ce te faci cand sefii care impun continutul nu sunt decat niste persoane nu prea destepte dar foarte foarte indragostite de bani si putere .

      Ștergere
    2. as zice ca le arati obrazul si pleci. dar stiu cat e de important un job in Romania.

      Ștergere
  6. Era mai bine pe vremea lui Nea Ceasca cand nu aveam acces la tot ce se intampla in tara.. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. dude, exista telecomanda... nu iti baga nimeni cu palnia in cap Tonciu si Capatos si OTV... intr-adevar, pentru o populatie cretina ca a noastra, televizorul este un pericol.

    RăspundețiȘtergere