duminică, 1 mai 2011

Un loc special



          Rosioarele sunt niste flori protejate prin lege. Cresc in doar doua locuri in Romania. Undeva prin zona Mehedinti  (cred) si pe niste dealuri la vreo 50 de kilometri de Cluj. Asta stiu sigur, pentru ca acolo am fost ieri.

10 comentarii:

  1. Ţin neaparat să te felicit ! să nu mă întrebi de ce .

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce se cheamă roşioare când ele sunt mov?
    N-am auzit de ele. Gândul m-a dus la cimbrişorul sălbatic, dar e prea devreme.
    Cât de întins e locul ăsta protejat? Poţi culege flori? Le păzeşte cineva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. nu sunt mov, sunt roz, asa au aparut in fotografii...sunt in satul nadas, la mai putin de 50 km de cj si nu sunt protejate in vreun fel, iar toti taranii (in cel mai grosolan sens cu putinta) vin si le rup, cu radacina cu tot, astfel ca nu se mai inmultesc. cand eram mica erau pajisti intinse, acuma sunt tot mai putine, deoarece cand isi infinge un taran mainile in ele, nu pleaca pana nu culege macar juma de pajiste sa aiba pt tot arborele genealogic. anul trecut am vazut intr-o piata din cj tigani vanzandu-le cu 1 leu buchetul!!! mi-a venit sa mor! daca eram in occident sunt sigura ca politia ar fi rezolvat problema, dar la jegurile de la noi n-are rost sa apelezi, ca doar te enervezi degeaba!!!

      Ștergere
  3. @sophie: nu stiu de ce se numesc asa. poti face tot ce vrei acolo. daca vrei detalii, iti trimit niste poze.

    RăspundețiȘtergere
  4. imaginati-va un covor rosu din flori ce se intinde pe cateva hectare. si au un miros care ameteste. si nu tin numai cateva zile pe an.

    RăspundețiȘtergere