miercuri, 12 septembrie 2012

Aluat romanesc

           Da, aveti dreptate cand spuneti ca Romania e minunata, ca sunt romani frumosi, destepti, harnici sau intreprinzatori. Exista insa o problema: romanii harnici si intreprinzatori nu au loc sa se desfasoare din cauza celor lenesi si obraznici, la fel cum cei frumosi si destepti sunt eclipsati de cei rai si prosti.
          

4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Ai dreptate, dar sa nu uitam totusi ca Romania este bogata si in namoluri terapeutice de ghiol, plus din diverse gloduri se pot crea si statui artistice frumoase si boluri bune de macat si de baut, etc, (chiar pe bune, nu numai ca a zis-o vreun poet).

      (Zau, mie mi l-a dat pe Tudor Arghezi la Bac si nu am reusit sa uit chestia asta nici acuma, asa de tare m-a traumatizat acel subiect ca zau daca stiam o boaba si am inventat ce am putut, inclusiv din amintiri din copilarie de la brafe die la bunicul care fusese vecin cu dl Arghezi si Mitzura pe Martisor si chiar am reusit sa iau nota 8,33...ma rog, cred ca mai mult din cauza celorlalte subiecte decat asta cu Arghezi !)

      Ștergere
    2. Ai fost vreodata la PURCICA?
      Intuneric stie de ce ... ;)

      Ștergere
  2. Aici iti dau dreptate. Intotdeauna romanii si-au manifestat valoarea mult mai usor in alte tari decat la ei acasa. Si asta nu de acum, ci cu mult inainte. Sunt multe exemple de romani care au ajuns apreciati de o lume intreaga (amintesc doar de Cioran, Eliade, dar sunt mult mai multi), dar s-au afirmat in alte tari, caci in Romania nu au fost apreciati.
    Asta e una dintre cele mai mari probleme ale noastre.

    RăspundețiȘtergere