marți, 26 iulie 2011

Aviz mai-marilor tarii

         Ma adresez unor oameni care apasa cu o mana grea asupra Romaniei. Celor care nu se satura, celor care conduc tara din umbra. Celor care isi cumpara puterea si legile. Indiferent ca sunt politicieni, ministri, senatori, afaceristi, magnati, etc.
         Nu zic sa nu luati. Luati! Functia sau relatiile va permit asta. Dar lasati putin si celor care mor de foame. Lasati un gram din ce luati. Veti avea destul si ar avea si altii, care se multumesc cu mai putin. Surplusul acela pe care il vomitati, ca nu mai intra in voi, lasati-l celor multi si flamanzi!
         Aveti mai mult decat va trebuie. De ce mai vreti? Ati supt banii unei tari intregi. Ati supt bani imprumutati. Inca mai cereti. Aveti prea mult si prea putin dati. E prea mare diferenta intre voi si noi!

3 comentarii:

  1. Eu nu cred ca conduce nimeni "din umbra". Totul, inclusiv potentiala coruptie, e destul de usor de trasat in Romania. Traim totusi intr-o epoca unde informatia este destul de usor accesibila.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu poate te superi deoarece crezi ca nimanui nu-i pasa, sau poate ca te enerveaza ca "o mana spala pe alta". Economia greceasca, inclusiv evaziunea fiscala, este mult mai corupta decat cea romaneasca. Politica italiana este si ea destul de corupta. Dau asa doar doua exemple la intamplare. Intr-adevar, Romania este insa o tara unde populatia este destul de saraca, mai ales cea rurala. De asemenea, dupa parerea mea, in Romania NU exista destula protectie si nici atentie pentru grupurile sociale vulnerabile. Este ceva primitiv, tine si de caracterul moral general inca ne-matur dezvoltat in Romania, si de educatia publicului. De aia am si primit nota relativ mica de la US Department of State in ultimul raport...este o nota meritata. Sarcina etica de a educa publicul revine si mass-mediei. Teoretic ar trebui si politicienii sa se ocupe de asta, macar asa de forma, dar practic exista prea putini politicieni "educatori" in lumea asta mare...nu ai de unde sau de ce sa le ceri asta celor romani, sa fie ei si mai cu mot decat alti echivalenti.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Rudolph A: nu zic ca in alte parte nu e coruptie si mafie. dar se iau masuri. si cetateanul valoreaza ceva. in ro cetateanul e persecutat fara limite, si pt ca media e corupta, nu se vorbeste despre asta. in 20 de ani au construit un sistem atat de bun, incat iata ca reusesc sa ne faca sa credem ca directia e buna

    RăspundețiȘtergere