sâmbătă, 30 iulie 2011

Acte de munca pentru Spania

             Se reintroduc actele de munca pentru Spania. Din aproape un milion de romani, cam 35% sunt in somaj. Sa vina banu' si sa nu lucram. De aia.
             Asta e doar inceputul. Am crezut ca daca ne putem prosti intre noi, ii putem prosti si pe altii. Sacul Uniunii are fund. Ne-au dat o sansa, dar am fost tigani si ne-am intins prea mult, cu nesimtire.
             Dupa Spania, vor urma alte tari. Vor incepe restrictiile si vom fi alungati, la noi in tara, unde ne vom manca intre noi.
            

8 comentarii:

  1. Poate ca nu e chiar asa. Acesti romani au ocupat un loc liber de pe piata muncii, insa criza economica a dus la cresterea somajului in Spania, la fel ca si in alte tari. Daca cei 35% sunt someri si beneficiaza de ajutor de somaj, inseamna ca au lucrat, dar si-au pierdut locul de munca.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Raul !
    Cred ca putin greşeşti în sensul că dacă 35% sunt în şomaj înseamnă că au muncit şi chiar nu mai sunt locurile de muncă . Eu nu cred că în Spania merge ca la noi , adică te ceri în somaj că vrei tu să nu mai munceşti şi aştepţi să vină banul .
    Nu generaliza pentru că cei care au stricat piaţa de muncă sunt scursorile societătii noaste care au avut o şansă acolo , nu cei ce s-au dus să muncească , să-şi facă un viitor. Aceia nu aveau şanse nici aici nici-unde-n lume , doar că ei ne pun pecetea şi strică bunul mers al lucrurilor. Acolo trebuie lucrat şi nu noi "ne-am intins prea mult, cu nesimtire." , ba dimpotrivă am fost prea simţiţi şi n-am făcut scandal .

    RăspundețiȘtergere
  3. @Sorin si Mircea V: cred ca voi intelegeti gresit. peste tot trebuie acte. dar: actele pana acum s-au facut doar pe baza buletinului. asa ca romanii si-au facut contracte false, ca sa primeasca somaj. cunosc bine situatii de genul asta. stiu romani care sunt in romania si primesc somaj din Spania. Acum va fi mai complicat, se va face un dosar intreg.
    din pacate, ai dreptate, Sorin, nu tu sau eu am facut asta. dar UE nu face diferenta asta. pt ei suntem toti o apa si-un pamant.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mircea V: romanii din spania nu mai lucreaza pt 1200 pe luna. vor 2000. si nici sa lucreze greu nu mai vor. Vor sa fie doar soferi, sau sefi de echipa. si nici sa se trezeasca la 6 nu mai vor.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Raul:
    Nu cunosc cu adevarat situatia cu actele false. Iar daca s-au boierit, e treaba lor, ei o vor pati. Ce sa-i faci, sunt europeni, nu? Si au si ceva pretentii de europeni. Cine face, acela trage! Le va fi destul de greu sa se reintoarca la salariile si conditiile din Romania.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca s-au plictisit si ei sa munceasca romanii la negru. Ai lor stau pe banii statului, in loc sa fie angajati.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Costin C: s-au plictisit de multe, doar ca inca ne mai tolereaza

    RăspundețiȘtergere