duminică, 3 aprilie 2011

300 de milioane de fapte bune

           In Romania sunt peste 20 de milioane de locuitori. Sa-i consideram activi doar pe jumatate (restul sa zicem ca sunt copii, batrani si oameni rai). Eu gandesc asa: daca din astia 10 milioane fiecare ar face cel putin o fapta buna intr-o zi, ar fi 10 milioane de fapte bune pe zi. Asta inseamna 300 de milioane de fapte bune intr-o luna. Intr-o luna buna, in care fiecare roman ar face 2 fapte bune pe zi, s-ar infaptui mai mult de jumatate de miliard de fapte bune. 600 de milioane de gunoaie adunate de pe jos, 600 de milioane de copii ajutati, de sfaturi, de incurajari, de zambete, de oameni luati la ocazie, de batrani ajutati sa treaca strada, etc, etc.
           Va invit la treaba. Rezultatul va fi rapid si evident.

7 comentarii:

  1. @Alice: multumesc pt asentiment. eu nu inteleg de ce e asa de greu sa faci ceva bun, care oricum nu costa... bine ca ne place sa primim...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar trebui să definești exact ce înseamnă o faptă bună sau care e nivelul ei de ˝gravitate˝. Nu cred că faptul că adunăm gunoiul de pe stradă dă un adăpost copiilor. Bravo pentru idee dar dezvoltă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos Raul !
    Ar fi nemaipomenit daca macar un sfert din cei pe care i-ai marcat pasibili de fapte bune chiar ar face-o . Dar cum spunea si Alice ne ascundem unul in spatele celuilalt pana ce sirul nu-l mai percepem . Si ca in orice sir cativa sunt primii.
    Si , asa cum spune Zodrac o fapta buna si eu o vad ca altceva nu doar gunoiul strans sau o mana intinsa pentru a trece strada.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu putem da dovada de atata altruism. daca ai incepe sa aduni gunoaiele, in cateva zile ar veni cineva la tine cu cateva amenintari, pentru ca firma lui de strans gunoaie, nu mai are de lucru. Problema se va rezolva odata cu schimbarea generatiilor, si atunci cand copii vor fi educati inca de cand inep sa se miste, cum sa o faca si in ce directie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Costin Comba e de data aceasta optimist.Eu mai pesimista un pic dar argumentat.Cand s-or schimba generatiile vor veni cei care sunt acum educati de cei despre care spuneai ca se ascund unii in spatele altora si care nu pot fi altruisti.Crezi tu ca metehnele astea nu vor fi transmise din generatie in generatie?Metehnele noastre sunt vechi , isi au origini extrem de indepartate, ce te face sa crezi ca brusc se vor opri?Pe de alta parte a face o fapta buna nu e o dovada de altruism, poate as incadra-o mai degraba in categoria 'vreau sa-mi linistesc zbuciumul interior" si argumenteze.Nu te simti bine , tu, cel care faci , atunci cand faci intr-adevar o fapta buna?Exista insa cu siguranta acel "nu fac ba, ce eu sunt mai prost?"Dar astfel de afirmatii nu le fac decat cei care sunt exact asa cum ei se intreaba.Asadar , raul, nu stiu daca gasesti 10 milioane de oameni inteligenti cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  6. banuiesc ca toti sunteti crestini. ..."cine
    are ocazia sa faca o fapta buna si nu face, savarseste un pacat...". pacatul e mereu pedepsit.

    spunem mereu ca suntem atat de oropsiti incat cuvantul "bun" nu mai face parte din vocabularul nostru. nu e adevarat. efectul faptelor bune nu poate fi decat POZITV

    multumesc tuturor pentru sinceritate si pentru sustinere

    RăspundețiȘtergere
  7. @Alice: pai da-mi si tu o mana de ajutor ca sa le explic asta. ca uneori simt ca, in fara de 3-4, primesc feed-back-uri invizibile de genul "revino cu picioarele pe pamant"

    RăspundețiȘtergere