marți, 25 februarie 2014

Scurt buletin de stiri

          De ieri.
          Un porc se plimba linistit pe autostrada. Porc-porc, nu porc de om.
          O multipla campioana la semi-atletism a fost muscata de maidanezi in timp ce se antrena in parc.
          Un barbat a fost legat dupa o masina si tarat pe asfalt vreo 400 de metri.
          Etc, etc.

luni, 24 februarie 2014

UBB si politica de bisnitar

            Dupa cum spuneam, UBB Cluj are o politica de bisnitar.
            Mi-am scos diploma, am platit 200 de lei, taxa de arhivare. Bine, nu numai ca am platit banii, am fost trimis in oras in 3 locuri diferite, aflate in 3 puncte diferite, ca sa primesc o stampila si incuviintare de la niste fete tampe si nepoliticoase. Ma rog, Romania.
            La secretariatul facultatii mi se explica, printre shaorme si aripioare de pui ca acei bani ii platesc pentru ca diploma mea a ocupat un loc intr-un dosar si ca e greu pentru dosar sa suporte atatea hartii. Bine, zic, dar vreau sa pastrez chitanta, poate imi fac timp si va dau in judecata. A, nu, zice secretara, ca noi trebuie sa pastram chitanta aici, intr-un dosar!

duminică, 23 februarie 2014

Romanul ca specie nocturna

             Eram ieri seara prin oras cu cineva in varsta in masina si persoana respectiva se mira de cat de multa lume e pe strazi si cat de agitat e orasul. S-a gandit putin, apoi a spus, ca o concluzie ca oamenii/tinerii din ziua de azi sunt odihniti, pentru ca nu muncesc. Cine lucreaza 8-10 ore pe zi merge acasa, face un dus si se odihneste pentru ziua urmatoare.
             Se vede dealtfel: afacerile care merg bine in Romania sunt barurile, cluburile, cazinourile, taximetria si alte activitati ce nu necesita efort sau un program prestabilit.

sâmbătă, 22 februarie 2014

Fapte bune

           In Romania sunt peste 20 de milioane de locuitori. Sa-i consideram activi doar pe jumatate (restul sa zicem ca sunt copii, batrani si oameni rai). Daca din astia 10 milioane fiecare ar face cel putin o fapta buna intr-o zi, ar fi 10 milioane de fapte bune pe zi. Asta inseamna 300 de milioane de fapte bune intr-o luna. Intr-o luna buna, in care fiecare roman ar face 2 fapte bune pe zi, s-ar infaptui mai mult de jumatate de miliard de fapte bune. 600 de milioane de gunoaie adunate de pe jos, 600 de milioane de copii ajutati, de sfaturi, de incurajari, de zambete, de batrani ajutati sa treaca strada, etc, etc.

vineri, 21 februarie 2014

ATV

            Nu am mai scris pentru ca a plouat mult si am avut foarte mult de lucru.
                                                                            

miercuri, 19 februarie 2014

Cum iti faci meseria cu responsabilitate

            Numarati cati pumni ia arbitrul. Asta inseamna sa-ti faci meseria cu devotament.

                                                                                      

marți, 18 februarie 2014

Munca silnica, solutia suprema

            Romania ramane in starea de haos pentru ca nu exista frica. Frica nu exista pentru ca nu exista pedepse. Legile sunt deja permisive iar pedepsele nu sunt pe masura nesimtirii poporului roman. Pentru cineva care vinde lemne de 20 000 de lei intr-o zi o amenda de 1 000 de lei pe luna e un fleac. Jumatate din amenzile de circulatie sunt neplatite, pe principiul n-au ce-mi face. 
            Exista totusi o solutie care ar functiona: munca silnica. Nu platesti amneda in 2-3 zile? Nici o problema, sunt santuri de curatat, gropi de astupat, gunoaie de adunat, autostrazi de construit, vaci de muls, etc. Inclusiv gardianul care supravegheaza 10 astfel de condamnati ar trebui sa munceasca.
           

luni, 17 februarie 2014

Facultatea Babes-Bolyai din Cluj cere bani ca sa restituie diplomele de bac

            Cum se numeste atunci cand cineva iti cere bani ca sa-ti restituie un act personal?
            Facultatea Babes-Bolyai din Cluj cere bani ca sa restituie diplomele de bac. Stiu, suna urat, dar nu am nici o retinere. Pentru ca e unitate superioara de invatamant si n-ar trebui sa faca astfel de gainarii.
            200 de lei, atat e taxa de arhivare.

duminică, 16 februarie 2014

Zburatorii (nu cei ai lui Eminescu)

           Daca aveti pe-acasa o patura sau un cearceaf care nu va mai trebuie, sa mi le dati mie, ca vreau sa-mi fac un costum din acesta.
                                                                                  

vineri, 14 februarie 2014

Loveste si fugi!

             Azi langa autogara din Cluj un sofer de autobuz a virat altfel decat trebuia si m-a impins putin. O zgarietura pe spoiler si aripa, vopseaua dusa, ma rog. I-am facut semn pe geam sa ne oprim sa discutam, dar pana s-a calmat traficul si am gasit un loc sa opresc soferul a disparut cu tot cu autobuz. Am mers in autogara  sa intreb cine conduce autobuzul cu numarul respectiv. Un domn tocmai iesea din birouri. Il intreb:
            -Nu stiti cine conduce un autobuz alb cu numar 07 VER?
            -Nu, nu stiu, nu lucrez aici. Dar de ce?
            -Pai mi-a lovit masina si a plecat. Daca nu intram pe contrasens ma lovea si a doua oara.
            -Nu stiu, imi pare rau.
           
            Ajung la birou:
            -Buna ziua. Spuneti-mi va rog cine e sofer pe 07 VER.
            -Tocmai ati vorbit cu dansul.

joi, 13 februarie 2014

Armata Romana

             Am un prieten care a lucrat in armata si a demisionat. De doua ori. Vorbeam cu el despre discutia asta de pe Arhiblog si, crucindu-se de cata naivitate mai exista in lume, mi-a povestit cam ce inseamna Armata Romana.
             Nimic. O adunatura de fiare vechi care asteapta sa fie vandute. O adunatura de soldati nepregatiti si de cadre indiferente. O adunatura de arme ruginite care fie nu trag drept, fie nu trag deloc.
             "In armata se mananca, se doarme. Se cheltuie bani pe expeditii care inseamna  multi porci taiati si multe chefuri. Din tancuri si taburi lipsesc scaunele si manetele. Oricum nu pornesc. Echipamentele sunt aceleasi ca si acum 50 de ani. Doamne fereste de-un razboi, nu avem nici cea mai mica sansa. Cea mai inteleapta varianta ar fi sa ne predam in secunda 2."
              Mi-a mai spus multe pe care nu pot sa le scriu aici. E paradoxal, ca tot ceea ce se intampla in tara asta. Armata ar trebui sa fie o putere in stat, prin ordine, disciplina si pregatire.
              Pentru contre, mai am cativa prieteni care inca lucreaza in armata si pot confirma cele spuse.

miercuri, 12 februarie 2014

Gunoaiele Romaniei

            N-am scris din cauza de pauza de net de la provider.
            Dar am facut inca vreo 200 de km cu atv-ul pe dealurile patriei. Si am concluzionat: romanul e o specie mizerabila si daca e vreun cuvant care sa caracterizeze bine acest popor acel cuvant e gunoi. Da, stiu, generalizez iar, dar daca tu nu ai intalnit niciodata gunoaie aruncate in natura, atunci imi cer scuze in fata ta.
            Unde poate pune omul piciorul acolo e un pet, un scutec, o haina, o punga, un sac sau o tona de moloz. Intr-o singura drumetie de vreo 50 de km am numarat aproximativ 15 astfel de gramezi de gunoi aruncate in natura. Repet, in natura, adica in paduri, rauri, santuri, etc.
            Imaginea te scarbeste atat de mult, incat nu accept nici o explicatie. Nu exista nici o scuza pentru un astfel de comportament.
                                                                          

duminică, 9 februarie 2014

Mass-media si moralitatea

            Romanului ii place sa fie sclav. Sa se supuna, sa taca, sa inghita, sa voteze. Daca face toate aceste lucruri, se poate uita in voie la televizor. Televiziunile tampesc, pentru ca sunt tampite. In mass-media nu exista nimic moral. E o afacere facuta cu sange rece, iar daca te prinde, esti condamnat sa traiesti in minciuna si prostie.
            Am identificat dealtfel doua dintre lucrurile comune care distrug oameni: televizorul si tigarile.
                                                                                    

vineri, 7 februarie 2014

Invatamantul romanesc, acest sistem infect

            Citind la Decenu despre Miorita mi-am amintit de scoala.
            Am o singura intrebare: ce efect psihologic are asupra unui copil sa stea nemiscat intr-o banca rece din lemn 5-6-7 ore pe zi, cu privirea intr-o tabla neagra, cu frica de a nu se uita pe geam, in timp ce un profesor, de regula batran si urat, prost platit in mod voit, urla si ameninta in fata clasei?

joi, 6 februarie 2014

Unele produse romanesti ar trebui sa dispara

            Stiu, o sa veniti cu Eugenia, Ursus, Crenvurstila, etc.
            Pentru ca am multi, multi spini in rotile de la atv, mi-am cumparat o pompa. Pompa de picior, cu manometru. Am pus furtunul pe valva, s-a rupt. Am cumparat un altul, s-a rupt. L-am cumparat pe al treilea, s-a sfaramat in mana mea. Am reparat unul din primele doua cu doua role de banda izolatoare. Apoi, s-a rupt tija de la pompa. Am schimbat-o. Dupa cateva pedale, s-a desfacut piulita din varful tijei si toate garniturile au ramas inauntru. Nu are rost sa mai spun ca manometrul nu a functionat niciodata,
            Am cumparat o camera de tractor sa se dea nepoatele pe zapada. 40 de lei. Am umflat-o dar se umfla intr-o parte, undeva in dreptul valvei, iar ceaalalta jumatate ramanea moale. Intr-un final am renuntat, pentru ca avea deja cateva gauri.
            Nu as cumpara niciodata un Logan si nici piese de masina fabricate in Romania.
            Bicicletele facute la Deva sunt praf, le poti arunca dupa cativa km.
            Majoritatea produselor romanesti au forma dorita si atat.
           

miercuri, 5 februarie 2014

Ich bin, du bist...

            Ich bin very ocupat, cu toata groaza m-am inscris la un curs de germana. E greu, mai ales ca n-are nimic de-a face cu franceza. Cuvintele sunt lungi, e o limba a exceptiilor. Dar cel mai rau e ca trebuie sa scriu. Cu pixul! Da, am caiet si pix. In ultimii 10-12 ani am scris foarte putin. Scriu urat, nu am precizie, mai ales dupa o zi de atv.
           

marți, 4 februarie 2014

Relativismul eticii la tineri

              Se sta pe internet. Din ce in ce mai mult. In detrimentul naturii, al culturii, al sportului.
             Tinerii, in special, stau pe net din nevoia de evadare (paradoxal). Internetul le sustine o impresie falsa ca-si permit orice. Nu-i cunoaste nimeni, au identitati false sub care acceseaza ceea ce doresc, fara reguli, fara limite. Impresia asta de libertate totala ii face sa-si piarda simtamantul etic, pierd notiunea timpului, apoi pe cea a realitatii si ajung sa creada ca lumea reala e cea de pe internet. Asta e una dintre consecintele comportamentelor apatice si agresive din societate.
              Odata cu pierderea eticii, se pierde interesul pentru munca, pentru solidaritate, pentru familie.

luni, 3 februarie 2014

Preotii lovesc din nou

            Un preot din Constanta a inselat mai multe femei si le-a luat bunurile. Nimic iesit din comun. Am cautat stirea pe net, sa pun un link. Am renuntat pentru ca... Scrieti voi in Google un preot din Constanta. Apoi scrieti un preot din Vaslui, Oradea, Satu mare, etc.

duminică, 2 februarie 2014

Banc simplu cu blonde

            Doua blonde asteptau intr-o statie de autobuz. Una astepta 2-ul, iar ceaalalta 5. Primul autobuz care vine e 25.
            -Ce tare, putem merge impreuna!

sâmbătă, 1 februarie 2014

Munca, acest subiect tabu...

            E anul calului de lemn. Habar n-am ce inseamna asta, dar se fac speculatii, cum ca e un an bun pentru proiecte, cica va fi ceva noroc in dragoste, etc. Insa un chinez, mai intelept, declara: succesul e garantat de munca, vom reusi prin munca.

           Cu parere de rau ne luam adio de la cel care a fost Doru D. Munca.