miercuri, 17 aprilie 2013

Un raspuns memorabil

             Iata ce raspunde Vladimir articolului precedent:
             Interesul politic si economic este o OBLIGATIE. N-ai voie sa nu te implici. N-ai voie sa speri ca cineva vine sa te salveze. N-ai caderea morala sa-ti injuri conducatorii daca nu te implici (e un tu generic acolo, nu ziceam de tine). Poporul roman trebuie sa iasa singur din belele proprii. Si doar observandu-le si aratandu-le cu degetul dar asteptand sa rezolve altul...pur si simplu nu e functional. Cum pot oare conducatorii romani sa aiba responsabilitate sociala si sa fie priceputi la economie, cand vin din randul unui popor ce nu le are? Sigur ca exista exceptii, politicieni destepti si economisti buni, dar eu ma refer aici la grosul populatiei. Ea trebuie educata. Pai de unde naiba sa aiba vreun politician roman altruism cand majoritatea poporului a renuntat la el? Cum sa fie politicos si gentil cand romanii nu mai sunt politicosi intre ei? Si tot asa... Trebuie inceput de jos cu educatia asta. Si in momentul cand romanul ala amarat si de la tara intelege ca e prostit si nu e tratat cum trebuie, atunci va vota altceva. 

             Foarte frumos, multumim Vladimir/Vladen ca ne faci temele.

8 comentarii:

  1. Am renuntat sa sper ceva de la politicieni, am adunat prea multe deceptii. Si nici poporul roman nu-mi mai inspira mare incredere, suntem din ce i ce mai blazati si mai indiferenti. Doar resemnarea si atractia gravitationala ne mai tine in picioare, in rest...vise si noroi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu stiu daca majoritatea populatiei este educata in alte tari. Numai ca ei urmeaza sfaturile specialistilor sau a formatorilor de opinie, adica in oameni in care au incredere. Noi sfatul cui sa-l urmam, caci nu mai avem incredere in nimeni?

    RăspundețiȘtergere
  3. În '89 am fost, am (făcut)-văzut, dar se pare că n-am învins!În '90, am votat "altceva", în '92 am votat "altceva", în '96 am votat și am fost deziluzionat, în 2000 am fost nevoit să votez negativ, în '04 ,în '08 și în '12 nu am avut opțiune valabilă de vot! Nu sunt singurul! Am ieșit în stradă atuncicând am crezut că astfel pot face un demers profitabil pentru noi toți, dar am primit disprețul privitorilor, care azi se plâng de viața din țară! Am încercat să învăț de la cei mai buni ca mine și am încercat să dau sfaturi celor ce aveau nevoie de ele!
    EU CU CE AM PĂCĂTUIT?

    RăspundețiȘtergere
  4. La teorie suntem toti foarte buni...

    RăspundețiȘtergere