Exagerari si nemultumiri nejustificate.
-8 grade nu inseamna „ger de crapa pietrele”, cum afisau unele televiziuni. Ger de crapa pietrele a fost in 42, era razboi si erau -38 de grade. Stratul de zapada nu are 3 metri. Poate vreo 30 de cm. 3 metri are zapada stivuita de buldozere. Nu natura a pus oamenii in pericol de moarte. S-au pus singuri, cand au refuzat ajutorul celor binevoitori, sau cand s-au incapatanat sa-si paraseasca masinile. Nu e iarna distrugatoare. Iarna distrugatoare e cea de 6 luni.
De ce sa nu ne plangem si sa ne miorlaim, caci poate i se va face cuiva mila de noi si ne va da ceva de pomana.
RăspundețiȘtergereMiorlaiala asta accentueaza lipsa de incredere in sine, in capacitatea proprie de a se descurca si de a gasi solutii. Atunci - suntem "indrumati" sa le gasim in afara. Sa cautam un salvator, un binevoitor, un Superman, un Rambo. Si sa ne lasam condusi de el.
La BBC a zis ca a fost acolo strat de 15 metri, sau o fi fost 15 picioare, (cam 5 metri), ca nu am fost atent.
RăspundețiȘtergerePS Si sa vedeti ce veseli erau crainicii, (la glas, pe bune, cand vorbeau de zapada), ca scapasera de corvoada sa explice in continuu ca NU e revolutie in Romania ci doar miscare simpla obisnuita de raspuns la masuri de austeritate.
RăspundețiȘtergereLOL ! Continua acum pe BBC evolutia transmiterii mesajului re starea meteo din sud-estul Europei...regiune creata mai recent istoric in jurnalism si alte documente de pe Internet, la care observ ca in sfarsit a fost inclusa si Serbia, facand astfel praf fosta regiune mai vaga Balcani, in care pe vremuri fusese inclusa la un moment dat si Romania, dar acum, mai de cand cu Google-maps, e mai eficient si posibil dimuator de erori sa incepi sa eviti numele proprii si sa folosesti doar coordonate clare...aceeasi evolutie de tip standardizare si imbunatatire de calitate a avut loc si in alte domenii ale cunosterii si cercetarii aplicate legate de bunastarea oamenilor, ca de ex in medicina, unde, la indicatia revistei britanice medicale stiintifice The Lancet, care este una din revistele medicale mai serioase care se pot obtine gratis pe Internet, din pacate de aia probabil necitita prea des de oamenii seriosi care trebuie, ci de persoane ca mine, se evita din ce in ce mai mult numele eponime de boli sau abrevierile care pot crea confuzie, de ex unde pe vremuri se spunea, de exemplu, boala Christmas, acum se spune hemofilia B, sau in loc de CAD, se scrie pe larg coronary artery disease, ca sa nu se confunde cu computer assisted design, sau se evita descrirea dimensiunilor unor structuri comparandu-le cu diverse alte obiecte, de ex nu se mai spune o tumora cat o portocala, ci se spune o tumora sferica cu raza de 3,25 cm...
RăspundețiȘtergereva urma
...si revista The Lancet a avut dreptate sa dea acest fel de indicatii, care au fost ulterior imediat adoptate cu entuziasm de colegii americani, nu numai desigur din cauza tuturor ambitiosilor ca dr Virchow, un medic, antropolog, anatomopatolog, istoric interesat de preistorie, biolog anti-darwinist, si politician liberal democrat anti-Bismarck, PLUS tatal anatomopatologiei si unul din fondatorii medicinii sociale de origine germana din sec XIX, care voia ca numele lui sa fie pe toate bolile si de fapt probabil tatuat pe aproape tot corpul si inauntrul corpurilor fiintelor vii, de ex pe celulele macrofage ale persoanelor afectate de lepra, boala care pana la urma s-a decis ca de fapt apartine dr norvegian Hansen, (care, el, a indraznit sa faca un experiment in care a injectat o femeie total sanatoasa cu bacilul leprei, si imbolnavind-o, a confirmat asfel ca acest agent cauzeaza acea boala, nu ca Virchow care doar se uita si descria niste celule deja existente la persoanele deja bolnave), boala in legatura cu care s-a certat ca ii apartine lui de fapt pana si dr Neisser, (care a descoperit gonococul si a facut si el experimente neetice cu germenul sifilisului pe diverse prostituate), dar si pe degenerarile tesutului amiloid, care de fapt fusesera descoperite de dr Abercrombie, medic si filozof interesat de adevar si morala scotian al sec XVIII-XIX, considerat de fapt si primul medic specialist scotian, si autorul primului manual de neuropatologie din Europa, insa, in ciuda unor posibile zvonuri legate de genealogia paterna intotdeauna incerta, NU si stramosul patronului american al firmei de haine de brand pt tineret Abercrombie & Fitch, etc, dar si deoarece un studiu efectuat de institutul nationale de sanatate SUA, (care NU trebuie confundata cu ministerul sanatatii SUA, care se numeste de fapt departamentul serviciilor de sanatate si umane, desigur NU pt a arata ca biroul serviciilor de sanatate trebuie departajat cat mai clar de biroul dedicat diverselor servicii cu caracter uman, ci pt a evidentia, corect, daca te gandesti la diverse zoonoze, multe din ele importate, ca nu numai sanatatea oamenilor este importanta, in cadrul ecosistemului sanatatii globale), a aratat ca educatorii uita ff usor denumirile proprii)
RăspundețiȘtergereva urma
erata: cred ca am dat o posibila raza de portocala cam prea mare cand am scris 3,25 cm, gandindu-ma probabil la diametru, dar ma rog vreo 2,25 cm tot e posibil sa aiba
RăspundețiȘtergereoops ! Iar mi-a ajuns la Spam un comentariu, si tocmai ala in care prezentam analiza politica a starii meteo din Romania cf vocea prezentatorului de la BBC plus imaginile prezentate !
RăspundețiȘtergere