luni, 26 decembrie 2011

Campanie impotriva consumului de alcool de Sarbatori

          Nu inteleg de ce se bea de Craciun. Nu ma refer la a inchina un pahar cu oameni dragi, ci la baxuri de bere, litri de vin sau alte bauturi. Nu pentru ca eu sunt non-alcool, ci pentru ca legatura facuta implicit intre Craciun si bautura e tot mai stabila si puternica.
          In primul rand, e urat si grosolan sa fii beat, mai ales cand interactionezi cu oameni. Apoi, nu cred ca asta e ideea Nasterii Domnului sau cel mai potrivit mod de a sarbatori. Apoi, daca banii cheltuiti pe alcool ar fi folositi pentru a darui, minunile s-ar intampla. In momentul in care ai trecut limita in a dori sau a consuma alcool, ai calcat in picioare Sarbatoarea.
          Mereu, in orice context, facem in asa fel incat sa ne atingem scopurile in satisfacerea propriilor nevoi.

6 comentarii:

  1. Aoleu ! Si eu care, efectiv abtinandu-ma tot anul cu sfintenie, beau NUMAI de Craciun ! (Ma rog, uneori si de Revelion, plus am inteles ca de Paste chiar e indicat aprox macar 15 ml vin rosu de Burgundia).

    Intr-adevar, fara nici un misto, poate chiar ca ar trebui sa-mi revizuiesc comportamentul, deoarece am remarcat ce tampenii am scris pe diverse bloguri zilele astea cat am fost cu adevarat intoxicat cu alcool, adica tampenii si mai mari decat de obicei, in stare de trezie !

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, sa stii ca am impresia ca o sa te pun pe LISTA oamenilor formatori de posibile opinii utile pt mine, care include SUB-LISTA celor care au contribuit, de-a lungul ultimilor 15 ani, la decizia mea finala de a ma converti de la crestinism la iudaismul progresist/reformat...(de fapt de a incepe mai intai sa citesc o data la nivel mai atent pagina aia de pe wikipedia despre etica iudaismului, pe care efectiv o evit de 15 ani incoace, deoarece intr-adevar e chiar cam complicata, la nivel de abstract, si mi-am zis ca daca sunt de acord cu ce zice acolo, atunci poate o sa-mi fie mai usor sa indraznesc sa incep sa caut vreun lucrator religios care sa doreasca sa imi accepte cererea de inscriere la examenul scris si oral necesar convertirii...plus ca mai am dubii re acceptarea persoanelor gay de catre reformatii crestini vs. reformatii iudaici, si nu stiu care e mai "primitor", ca pana si asta mi-a fost lene sa incerc sa determin)

    Efectiv, chiar ca IAR mi-ai creat dubii, dileme, si probleme, legate de nevoie de research suplimentar, ca de obicei. Mai bine stateai in vacanta !

    RăspundețiȘtergere
  3. ...nu mai vorbesc de dilemele etice legate de ultimul tau paragraf ff pertinent: oare e mai bine si pt altii, nu numai pt mine ca sa ma convertesc eu...ma gandesc ca poate e mai bine, fie si numai pt faptul ca voi fi ocupat o vreme cu invatarea catorva cuvinte in alta limbi straine, plus nu mai zic de a gasi un medic dispus sa-mi faca mai mult sau mai putin pe ascuns circumcizia necesara, (care a fost determinata a fi o procedura neetica de catre Asociatia Medicilor Norvegieni daca e efectuata doar din considerente religioase), si astfel nu voi mai avea timp sa comentez pe diverse bloguri despre mine si ce cred eu ca e ff important pt mine din punctul meu de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Rudolph Aspirant: legile universale scrise sau nescrise sunt valabile in orice limba, in orice religie, in orice context. nu sunt legi incadrate, ci legi ce ar trebui sa se aplice in detrimentul OMULUI.

    RăspundețiȘtergere
  5. Te salut Omule cu mult respect şi bine ai revenit !
    Eu înţeleg de ce se bea de Craciun : este un pretext . Ştii , fiecare din cei ce depăşesc limite au o motivaţie , au un pretext cu diferitele ocazii , de fapt noi toţi avem nevoie de un drog , mai mult sau mai putin , mai periculos sau nu .Te gândeşti că pentru excesivi există ideea dăruirii sau esenţa unei sărbători ? Greşeşti , e mult mai simplu . Motivaţia există , pretextul este aşa că ce altceva crezi că ar conta . Dependenţa nu lasă loc conştiinţei iar restul nu contează în acest context . Îi înţeleg chiar dacă nu îi aprob .
    „Facem in asa fel incat sa ne atingem scopurile in satisfacerea propriilor nevoi.” , aşa este şi aşa va fi de acum încolo nu pentru că asta este esenţa umană ci pentru că aşa a devenit condiţia umană . Poate trecerea la un alt nivel spiritual şi doar asta mai poate schimba ceva din scopul existenţei noastre care a devenit extrem de material

    RăspundețiȘtergere
  6. Totusi...sa stiti ca, testat recent, de la scotch brand The Famous Grouse pe mine NU m-a durut capul, si NU am facut urat de loc, desi, ca de obicei, (dupa cum am mai remarcat si in trecut in rarele ocazii cand m-am mai imbatat), am ajuns si de data asta la limita de a dori sa incep sa vorbesc in frantuzeste !

    http://www.youtube.com/watch?v=kcMeTFHT78Q&feature=related

    RăspundețiȘtergere