sâmbătă, 9 martie 2013

Ce mancam

             Platim mult sa mancam prost.
             Ce s-a intamplat in ultimele doua saptamani a cam taiat pofta de mancare. S-au amestecat caii cu vacile si am mancat cal in loc de vita. Speriati, am trecut la peste. Pestele congelat era insa infestat. Sa ne reparam, am baut lapte si am mancat lactate. Cu aflatoxina cancerigena. Gata, trecem pe fructe si legume. Nu putem, pentru ca fructele sunt infestate cu pesticide. Ramane puiul. Dar are salmonela. Peste 50 de tone, cateva zeci de mii de pui depistati.
             Si noi, noi ce mai mancam?

                                                                               

17 comentarii:

  1. Dupa o iarna in care am mincat de toate e necesara o detoxifiere in care urzica are un cuvant bun de spus. Incearca!
    Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mancat si mananc urzici. Stiu ca sunt foarte sanatoase si imi si plac la gust.

      Ștergere
  2. Pai eu votez cu "nu ne vaicarim si mancam mai departe" :)). Ca Salmonella nu e inventie recenta :P. In plus de aia avem sistem imunitar :D. Chiar nu vreau carne sterila, pe bune acum. O vreau relativ proaspata sau inghetata la timp. Cat despre chestiile cancerigene...sa fim seriosi, orice are potential cancerigen, de la soare la icre negre. Si? Fie avem o gena/gene mutante caz in care nu te salveaza dieta cine stie ce si oricum mori tanar de cancer, fie esti zdravan si atunci cancerul e o boala de batranete cand ti-o iau razna celulele fiindca esti expirat si oricum trebuie sa faci loc altora. Cu atatea frici si ipohondrii o sa incetam sa traim si experimentam si vom ajunge un fel de mimoze de apartament plictisite si panicarde pe care le adie vantul si lesina de frica :P. Eu unul am de gand sa traiesc bine cat traiesc. Adica atat timp cat carnea de pui are gust de pui si aia de porc are gust de porc poate sa fie de fapt si de maidanez scintilant si produsa la combinatul petrochimic ca... nu-mi pasa :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e chiar asa, hai ca noi le ducem, eu mancam cand eram mic frunze si scoarta de copac. Dar copiii din ziua de azi nu mai sunt atat de imuni si de puternici. Iar in cazul tau, poti manca orice, votca arde tot. :))

      Ștergere
    2. Pai eu zic ca nu mai sunt atat de imuni si puternici fiindca sunt cumplit de cocolositi :D. Si da, da, vodka e buna, de cand incerc eu sa explic cat e de utila si nimeni nu ma asculta! :P

      Ștergere
    3. eu astept masina care se conduce singura, sa pot incepe tratamentul cu votca. :))

      Ștergere
  3. Cristi, imi pare rau, dar nu a aparut comentariul tau pe blog. Da, si eu zi ca Divertis a fost cea mai tare trupa.

    RăspundețiȘtergere
  4. mister, noi nu mai mancam ca oricum nu avem bani nici de fructe nici de carne. mancam iarba de prin parcuri dar si aia e stropita cu avionul de 2 ori pe an. ne ramane scoarta de copac sau radacini de maracini. eh, vedem noi, ne descurcam noi cumva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amirale, daca n-am avea ce. Dar avem ce manca, slava Domnului, insa din lacomie, pt cativa bani in plus, bagam sare si apa, bagam chimicale. Cica in fermele de pui si porci se baga la greu antibiotice in mancare, altfel jumate din oratanii ar muri. Cica porcii se tin cu gaini moarte si cu oua stricate.

      Ștergere
  5. Când mi se spune că nimic în jur nu mai e natural, mă gândesc că moartea e un fenomen foarte natural. Și foarte foarte rău :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca stam cu grija asta, murim de inanitie. Mai conteaza ca e cal sau vaca, cand respir non-stpo aerul de la cateva combinate petrochimice? :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Cea mai sigura mancare: aceea care creste in curtea ta. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. peste tot in lume, dacà controlorii nu s-ar "intelege" atàt de bine cu producàtorii, altfel ar sta lucrurile azi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Momentan a ramas oaia...despre ea nu sa spus nimic inca. O ardem pe oaie pana incepem sa behaim!

    RăspundețiȘtergere