luni, 14 octombrie 2013

Tigani, din nou

            Inca ceva ce nu e frumos la Paris, pe langa ambasadorii nostri. La turn, la catedrala, prin centru, turistii sunt agatati, la propriu, de alti tigani romani, probabil angajati ai guvernului sa lupte impotriva terorismului. Sunt de regula tiganci, fete si femei, care au liste, unele facute frumos, altele improvizate pe loc, cu data, nume, semnatura, unde semnezi, chipurile, impotriva minelor anti personal, impotriva terorismului, pentru copiii handicapati. Strategia e simpla si obraznica: iti baga foaia sub nas, tu semnezi, ca nu-i mare lucru sa semnezi, apoi esti inconjurat de 4-5 tiganci care urla ca daca ai semnat trebuie sa dai bani. Ca esti obligat. Nu dai? Te trag de haine, de genti, le scuipa, alearga dupa tine.
             Autoritatile parisiene au recunoscut ca nu fac fata.

20 de comentarii:

  1. Cred ca est foarte mandru de ei si de tara din care se trag :)) Ne fac de ras peste tot pe unde calca.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai zau, in cazurile astea e chiar vina aluia care semneaza fara intentia de a cotiza concret pt vreo cauza nobila, si cred ca interventia acestor tiganci este chiar benefic terapeutica anti-narcisism exagerat ! Ca numai un narcisist de nivel patologic ar avea impresia ca autograful lui, un nimeni, ar avea o asemene valoare, astfel incat sa fie primit cu extaz de parca ar fi un autograf oferit de Elton John sau chiar Lady Gaga. Zau, aceste tiganci chiar fac un bine public oferind acest tip de terapie corectiva pe gratis publicului trecator francez !

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai cum sa semnezi fara sa stii ce semnezi?:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Semnezi ca esti impotriva minelor anti-tanc. Stii ce semnezi. Nu stii insa ca ai de-a face cu tigani romani.

      Ștergere
  4. Auzi la ei ce-au inventat! au curaj, tu! ce sà mai, dacà tot nu recunosc nici-o autoritate in afarà de-a lor, pentru ei e normal sà se descurce cum pot. Nu stiu cum sunt alti tigani din blocul est-comunist, dar ai nostrii sunt culmea! mie mi-e cam fricà de ei...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta nu e inventata de acum, asta functioneza de ani multi. Intre timp s-au facut palate, imperii...

      Ștergere
  5. Adica Guvernul a recunoscut ca e depasit de situatie. Asta e de fapt stirea, ca un guvern de la care astepti sa gaseasca strategii de dezvoltare, sa rezolve probleme de educatie, sanatate, bugete etc e depasit de o situatie creata de niste tigani. Din doua una:daca e depasit, sa plece , daca nu pleaca inseamna ca nu e depasit ci ca ii convine de minune maretului guvern ca va avea la urmatoarele alegeri, subiect de campanie electorala pentru toti care inca mai musca astfel de momeli.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca autoritatile franceze nu sunt competente, ci ca tiganii nostri sunt ultra bine pregatiti.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Nu pot sa inteleg afirmatia ta. Daca sunt competente nu pot depasite de niste tigani.Undeva apare un non sens. Nu, nu sunt incompetente , sunt de rea credinta .jandarmeria framnceza are o notorietate, nu o poti acuza de slabiciune dar daca e facuta zob de niste tigani atunci ceva e in neregula cu deciziile politice .

      Ștergere
    4. Nu cred ca o tara, orice interese ar avea, isi permite sa-si alunge turistii, sursa buna de venit. Nu sunt orice tigani, sunt tigani versati, care cunosc psihologia umana si drepturile omului.
      In primul rand nu le pot face nimic pt ca sunt minori. Apoi ei nu-i obliga pe straini sa semneze. Nu e ca cersitul. Apoi, sunt foarte multi.

      Ștergere
    5. Raul, copiii aia despre care vorbesti hanar nu au de drepturile lor. Acolo e vorba de o retea de trafic de persoane si asta e ilegal.Ei sunt doar folositi .Nu copiii aia au astfel de idei ci capii grupurilor infractionale si asta este ilegal.Deci daca vrei sa faci ceva, exista si infractiunea si legea si mijloacele materiale . Ca avem idei diferite e foarte bine. Discutia noastra e constructiva.:) Cert e ca in privinta tiganilor Franta a fost totusi singura dispusa sa intervina intr-un fel sau altul. Raman la idea ca Franta ramane o tara cu care putem avea relatii mai stranse .

      Ștergere
  6. dar astia nu s-au invatat sa-i recunoasca? Doar tiganii au niste uniforme ... nu umbla in civil, sunt usor de depistat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fluxul de turisti ce e la Paris...
      Adevarul e ca unii turisti sunt foarte naivi, tiganii sunt murdari, desculti, etc.

      Ștergere
  7. :)) serios? Dar progreseaza in strategiile de 'marketing', au stofa, nu gluma !

    RăspundețiȘtergere
  8. politia franceza e depasita de situatie. Au probleme si mai grase cu rusii, sau cu magrebienii. Ce, tiganii romani s-au dus si prin alte tari, tot ce au reusit sa faca e sa manane 2-3 lebede si nici alea nu le-au picat bine la digestie, ca au ajuns la rece. Ia ziceti, cate din astea ati auzit in Germania? Si pe acolo am vazut multi romani. Dar un bucurestean de al meu, merge in Germania in vizita la altul, si fumeaza pe strada si arunca mucul de tigara pe jos. Din apa sau din cer apare un politist neamt, civil, il legimiteaza, si amenda 45 euro de platit in 48 ore la niste sedii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e corect, francezii sunt cunoscuti pentru indulgenta iar nemtii pentru coloana aia vertebrala a lor din fier.

      Ștergere