joi, 21 martie 2013

Cum ne facem datoria

            Am un caine foarte constiincios si devotat. El stie asta si are pretentii. Adica isi cere dreptul pentru ca isi face datoria.
            Intr-o zi l-am prins cum rodea un os, bot in bot cu pisica. El dintr-un capat, pisica din celalalt. Cainele e invatat sa nu lase pisica in casa si sa nu fie prieteni, pisicile sunt smechere si oportuniste. Astfel, cand a vazut ca ma apropiu, a inceput sa alerge pisica prin curte, gata sa o omoare. Nu ma intereseaza ce face in timpul liber, dar in prezenta mea sa-si faca datoria.
            Ma uit la cei care lucreaza la drumuri, de exemplu. Pai poate sa treaca si Papa cel nou, ca nu se ridica din iarba sa puna mana pe-o lopata. Ma uit la unii functionari. Pana nu-si termina barfele nu misca nimic, chiar daca oamenii se omoara la cozi. Ma uit la parlamentari. Pai sa-i filmeze cu 10 camere, ca nu-si strica somnul.
            Pana si in lumea animala frecatul mentei se face dupa niste reguli.
 
           

12 comentarii:

  1. Pisica si catelul tau imi aduc aminte de Tom si Jerry! :)
    Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu degeaba cainii au ajuns sa fie exemple pentru oameni in ceea ce priveste traversarea strazii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sa stii, unii caini sunt mai responsabili decat oamenii.

      Ștergere
  3. :)) Raul, asa ceva e incredibil. Adica instigi animalele la ura rasiala? Pai nu are voie bietul caine sa roada un os cu pisica? Atunci de ce te mai mira de reactiile nationaliste ale ungurilor ori ale romanilor? Hmmm....?

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte buna comparatia din articol.
    Cand eram la gradinita, de obicei, leneveam. Insa cand se apropia educatoarea, faceam cumva si puneam mana pe lego si construiam, doar, doar sa vada ca nu stau degeaba. Inca de pe atunci stiam cum stau si cum o sa stea treburile.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa face un maidanez mare din apropierea blocului... Ataca oamenii numai in prezenta celor care-i dau de mancare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Unele animale sunt mai presus decat politcienii nostri :).

    RăspundețiȘtergere