marți, 12 martie 2013

Noua, o noua taxa

             Cand vad stiri de genul o noua taxa... ma gandesc cum fac altii risipa de timp si de cuvinte. Ar ajunge o taxa, fara artificii comerciale, ca la chips-uri: nou! chips-uri cu gust de saracie! E drept ca ne considera naivi, dar nu suntem prosti sa nu ne obisnuim cu sistemul si sa ne trateze ca la scoala: azi vom invata ceva nou. Doar Eminescu, geniul in care se oglindesc toti romanii si in baza caruia suntem mandri, a spus clar: Toate-s vechi si noua toate!
              In curand soferii vor plati taxa de concesiune pentru o parte din autostrazi. Credeati ca am scapat doar cu rovineta, care-i asa, un fel de bilet in parcul de distractii?
              Si iata ce declara Victorius Ponta, acest intelept al neamului: "Este un pas foarte mic, dar un pas urias pentru Romania, pentru ca altfel, doar din resursele bugetare, noi nu o sa reusim sa dezvoltam infrastructura si vorbesc de autostrazi, daca doar stam din bugetul de stat" (via Auto.ro)
              S-a inteles, da? Deci banii ce i-ati dat voi la stat prin taxe si impozite, rovinete, accize, etc, nu mai exista. Vreti drumuri? Banu' jos!

16 comentarii:

  1. Si cica Ponta apartine unu grup politic social-democrat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. el e si socialul si democratul. sper sa nu am nevoie de voi :))

      Ștergere
  2. Platim taxe si impozite sa isi construiasca ei case, sa isi faca vacante exotice. Daca vrem infrastructura sa platim fiecare km, asa e normal..:)) Politicieni de ....

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca ieseam in castig si aveam autostrazi minune daca soferii din Romania ar fi pus mana de la mana si ar fi tocmit echipe care sa le faca, fara sa mai aiba legatura cu statul, Ponta si restul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta-i clar, mai eram si un exemplu de laudat la nivel mondial. si asa suntem exemple, la cea mai scumpa autostrada...

      Ștergere
  4. Romania e o tara "manelista"...are taxe "fara numar"

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă tot vorbeşte Ponta atât de...cultural, făcând apel la celebra frază: un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire...de ce nu pleacă pe Lună, să putem spune şi noi acelaşi lucru?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. astea-s fraze celebre, ca si aia a lui Vanghelie: "este f usor sa nu-ti fie frica cand ai curaj!"
      Foarte frumos ai spus, elegant, cu stil. :))

      Ștergere
  6. Eu m-am hotarat:nu mai vreau drumurile lor, o sa invat sa levitez si sa ma teleportez.Ies mai ieftin...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu te supara, azi-maine va fi mai ieftin pe apa si prin aer

      Ștergere
  7. Domnul Doctor Puie Monta are dreptate, in cea mai mare parte a spuselor sale. Insa exista ceva ce nu intelege prea bine: din Romania asta fac parte si eu si tu, nu numai el.
    Tocmai se hotarase la nivel de guvern ca toate investitiile se fac din fonduri europene (sunt cele mai avantajoase) si hopa! se continua lucrarile la metrou cu bani imprumutati. De ce? Pentru ca acei bani imprumutati sunt garantati de stat, iar banii europeni au marele dezavantaj ca sunt verificati pentru folosirea lor corecta.
    Eu prefer sa merg pe aratura, alaturi de minunatele autostrazi. Daca voi putea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si totusi...el decide.
      Asta cu banii ar trebui scrisa pe fluturasi impartiti poporului.

      Ștergere
  8. Daca nu platesti taxe, platesti amenda - nici o diferenta! :)
    Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere