duminică, 10 martie 2013

Romania, te iubesc, dar... ramane cum ne-am inteles pe tren

             Azi, la Romania, te iubesc puteti urmari un reportaj despre situatia CFR din Romania. Sau ce-a mai ramas. Cum s-a furat si cum se fura pe fata, ziua-n amiaza mare, legal, etc in Romania.
             Despre cum niste vagoane si trenuri declarate patrimoniu national au ajuns la REMAT taiate pe bucati puteti citi aici si aici.
             Stiu, veti spune ca povestea e veche. Nu, nu e veche, e de actualitate si prezinta fapte care conteaza azi si vor conta maine.

             Romania, te iubesc mi se pare cea mai buna emisiune tv. Anchetele sunt bune, clare, sustinute de probe solide. Si totusi... Si totusi anul trecut s-a demonstrat clar cum se fura sute de mii de hectare de padure cu acordul celor din ministere. Nu s-a luat nici o masura, se fura la fel in continuare. E doar un exemplu, e la fel cu toate celelalte care s-au demonstrat dar nu s-au oprit.

8 comentarii:

  1. Eu as confisca averile dubioase, n-as baga pe nimeni la inchisoare. Si asa aproape toti ies dupa maxim 1 an.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu de cand spun asta. Iar cei care au furat dar nu mai au banii, munca in folosul comunitatii pana isi achita datoria. Daca nu ei, copiii lor si copiii copiilor lor.

      Ștergere
  2. Atat de grava este situatia incat ar trebui iesit in strada.
    Tara asta e o rana!

    RăspundețiȘtergere
  3. Merci pentru recomandare. In zona din jurul Vatra Dornei, pe o raza de 30 de km, se taie si fura lemn din paduri cu tirurile. Sunt gatere peste tot, locuri special amenajate langa caile ferate pentru a putea scoate rapid lemnul din zona. Zilnic, pe langa casa mea, trec cel putin 15 camioane pline cu busteni. De cele mai multe ori, politia stie de dinainte cand se coboara din paduri cu lemn taiat ilegal si nu ii verifica nimeni. Doar atunci cand au acte, mana legii le mai opreste motoare, oricum fara rost.

    As putea fotografia, filma, scrie articole peste articole pe subiectul acesta, insa, crede-ma, daca as face-o, as pati ca cei romanii din Harghita si Covasna, care au reclamat ungurii la politie ca taie lemn ilegal si il trimit in Ungaria: geamuri la case sparte, descinderi urmate de victime, scandaluri, viata grea!

    E un fel de monopoly real, pe bani multi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cred, vei fi nevoit sa te muti, din pacate. De asta trebuie sa inveti, sa ajungi in functie mare, sa te poti apara.

      Ștergere
  4. dude, tot CFR era si cu motorina albastra parca :)) acolo se fura in draci de 25 de ani daca nu chiar mai mult. sunt sigur ca si pe vremea lui ceausescu se fura de la cfr pe rupte.

    asa inteleg romanii sa faca un ban in plus. prefera sa ia banul azi, pe loc, nu sa isi puna mintea la contributie si sa il ia treptat, in viitor, sa ramana si ceva in urma lor.

    in urma lor nu or sa ramana de cat sinele de cale ferata daca nu le fura si pe alea cumva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai sa zicem ca doar de 25 de ani stim ca se fura. Dar sunt25 de ani. Un sfert de secol!

      Ștergere