marți, 12 martie 2013

Loveste, Stroe cel strong!

            Giuliano Stroe e acel copil de 8 ani din care tatal vrea sa faca un super-man. Nu stiu daca gresesc sau nu, dar nu sunt de acord cum isi creste acel tata copiii. Oricare ar fi motivatiile, trebuie sa fii putin bolnav sa-ti pui copilul sa sparga nuci cu pumnul. Sau sa faca flotari pe sticle.
            Nu conteaza ca e cel mai puternic copil din lume, in primul rand e un copil, apoi e copilul tau si ar trebui sa te gandesti cum va arata acel copil la 40 de ani. Daca apuca.
            Vorba aia: "Parintii au mancat agurida si copiilor li s-au strepezit dintii."  Ezechiel 18:2.

            Iata varianta unor specialisti.

                                                                                

10 comentarii:

  1. Este un copil chinuit, suprasolicitat fizic. Probabil i s-au administrat si substante dubioase sub diverse forme.

    RăspundețiȘtergere
  2. M arog, exceptand cazurile de abuz real, totusi exista parinti care chiar isi cam chinuie copiii sa exceleze, de obicei artistic sau pe sporturi, in moduri destul de persistente, mai ales daca se vede clar ca acel copil are aptitudine in acest sens si daca si parintele a fost in bransa respectiva, de ex cazuri de pianisti sau sportivi de performanta deveniti ulterior antrenori de diverse sporturi, inclusiv antrenori ai copiilor lor pt o vreme, exista cazuri destul de cunoscute din astea. Ce se intampla in majoritatea e ca copilul chiar ajunge sa exceleze, dar dupa aia ramane cu un fel de tristete ulterioara si e posibil sa reactineze mai sensibil, mai ales la artisti, intr-un mod posibil similar cu un copil abuzat. Am citit cateva marturii si cazuri din astea scrise in mass-media sau diverse autobiografii, insa cazurile astea cu copii de mare performanta sunt totusi rare, infim de rare, asa ca nu prea cred ca foloseste la ceva sa opinam noi la nivel larg social despre asta, ca doar nu vom reusi sa schimbam noi acest tip de situatii...mai concret util ar fi poate sa militam impotriva abuzului sau a neglijentei de tip mai comun si mai des intalnit asa in societate, de ex de obicei tati betivi sau agresivi fizic fata de neveste si uneori si copii, ca acest fel de cazuri sunt totusi mai frecvente, plus poate sa argumentam pt introducerea de instrumente sau programe mai bune pt femeile vulnerabile si co-dependente, chiar si de multe ori material dependente de acest fel de oameni, sa stie si ele ce sa faca in caz ca devin motivate sa ia copilul si sa plece din acea situatie...dar astea sunt cazuri sociale, cu etiologie multi factoriala, dificil de adresat asa ca sa dispara total, desi ceva educatie publica nu strica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mare parte e vina autoritatilor. Cazul e vechi, e o forma de maltratare. Sunt multi copii in Ro care suporta parinti bolnavi mintal, dar nu exista programe suficiente de prevenire.

      Ștergere
  3. M-am uitat la toate clipurile. Copilul arată...oribil? Aia e copilărie? E performanţă, dar în condiţiile în care ambii copii sunt bolnavi, nu ar trebui ca prioritară să fie sănătatea lor??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai daca te uiti la poze vei vedea un monstru. Tatal lor are probleme, in primul rand.

      Ștergere
  4. Eu de mult m-as fi sesizat in privinta acestui caz. Copilul va suferi enorm pe viitor. E pacat ca a ajuns intr-o asemenea situatie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Copilul a fost foarte mediatizat. Nu inteleg cum de nu s-a autosesizat nici o institutie abilitata sa faca niste cercetari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-au sesizat, dar e greu sa se miste din birouri si sa faca un raport. E in Romania, ai uitat?

      Ștergere