vineri, 15 martie 2013

Barbatii traiesc putin si prost

              Inteleg ca a fost martie, luna florilor, implicit luna femeilor. Inteleg ca noi suntem mai tari si ca trebuie sa le purtam in brate, ca nu cumva sa-si loveasca picioarele de vreo piatra. Inteleg si ca ele sunt sensibile si fragile si plang repede si au nevoie sa fie rasfatate. Dar gata, nu mai avem nici o speranta, s-a dovedit: barbatii traiesc mai putin decat femeile. 
              La urma urmei, daca ma gandesc mai bine, nu mai era nevoie de nici un studiu. Era clar, unii nu mai pot, altii nu mai vor. 

23 de comentarii:

  1. E veche ştirea asta, cam de pe vremea demografiei.
    Femeile trăiesc mai mult pt că îşi recunosc slăbiciunile. Bărbaţii sunt mai orgolioşi şi se aruncă unde e mai greu, ca să-şi dovedească puterea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Cuvanta: da, ne aruncam, intr-un curaj prostesc si degeaba, sa va multumim. De aici ni se trage, munca de Sisif.
      @Rata: m-as simti mai bine daca ai recunoaste si tu. :))

      Ștergere
  2. Mai bine! Prefer sa ma inmormanteze ea pe mine, decat eu pe ea. Ele pot trai fara noi, noi fara ele...nici o sansa. Eu daca ar pati ea ceva, as termina-o rapid cu viata. Fara regret.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumoasa declaratie de dragoste.

      Ștergere
    2. sunt foarte serios! Nu e doar declaratie! De moarte nu mi-e deloc frica, de traiul fara ea..mi-e groaza.

      Ștergere
    3. e o vorba, rau e cu rau, dar mai rau e fara rau. glumesc, inteleg ce spui, nu ma tem nici eu de moarte.

      Ștergere
    4. Ooo pai eu zic ca e bine cu femeie! Nu e deloc rau. Mie imi place grozav :). E groaznic fara. Nu-mi pot sa-mi inchipui viata fara ele si mai ales fara a mea. Mi s-ar parea cumplit de searbada. Cu greu pot sa-mi inchipui ceva mai misto decat sa vezi ca ti-ai multumit fata si se simte bine. Fetele recunoscatoare sunt fantastice :). Eu zic ca conflictele incep cand unul sau altul inceteaza sa-si faca treaba si trag chiulul. Dar daca iti tii femeia multumita e imposibil sa nu fi in rai. Cum multumeste o femeie e lucru mare!

      Ștergere
    5. subscriu pledoariei tale si iti dau dreptate, cu o precizare: sa gasesti femeia potrivita de multumit.

      Ștergere
    6. eee...aici ma inclin! Ai dreptate! :D

      Ștergere
  3. Fireste ca voi traiti mai putin, ca Adam a fost creat mai intai, nu Eva. :)
    Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sau ca voi ne inebuniti cu "cumpara-mi aia!, hai ACOLO, fa aia!, du gunoiul etc" ????

      Ștergere
  4. Chestii legate de anatomia si fiziologia omului... Restul e can-can.

    RăspundețiȘtergere
  5. TOTUSI, s-a demonstrat in mod indubitabil ca barbatii casatoriti traiesc mai MULT decat cei necasatoriti, (desi nici astia totusi mai mult decat femeile asa per total, femei in legatura cu care starea de a fi casatorita sau nu e inca real incert daca aduce sau nu vreun beneficiu legat de longevitate.)

    Cu ocazia alegerii noului Papa Francisc, doresc sa imi reafirm politica personala de sustinere a politicilor Vaticanului de a sustine si de a promova in continuare, alaturi de alte biserici din cadrul cultural-spiritual iudeo-crestin mai larg, Institutia Casatoriei in cadrul acestei lumii, chiar si daca va fi nevoie de re-introdus unele metode mai vechi posibil ne-iudeo-crestine asa cu certitudine, dar utilizate si de iudeo-crestinism la un moment dat in istoria lui, ale petitoriei si a casatoriilor aranjate, desi desigur cu consimtamantul matur al ambelor persoane implicate, nu impotriva vointei lor, Doamne fereste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doresc sa reamintesc baietilor si barbatilor nascuti in primii cca 15 ani post-revolutionari romanesti in Romania, deci celor nascuti cam intre 1989 si 2004, cam pana sa vina dl Basescu la putere, ca ei au o speranta de viata usor mai scazuta cu cca 4 ani, decat cei nascuti in decada de dinainte si de dupa ei, acum mai recent, cam de la cei nascuti sub cea mai recenta administratie Boc, incepand chiar sa se depaseasca maximumul anterior de speranta de a trece de 68 de ani.

      Ștergere
    2. P.S. NU e vina d-lui Ion Iliescu, pt acea stare de lucruri. E vorba mai curand de o combinatie de stressuri inerente post-revolutionare si probabil si de corectari de statistici subraportate sau mascat raportate anterior, plus probabil si un val de crestere de HIV peri-revolutionar (un pic inainte si un pic dupa) pana cand au devenit accesibile niste protocoale de tratament preventiv mai riguros aplicate mai larg.

      Totodata, in Romania femeile ar putea sa traisca in mod real si mai mult decat cca 76 de ani, daca ar fi mai grijulii cu a-si face examene ginecologice cat de cat cf standard, deoarece mortalitatea feminina prezenta prin cancer de col uterin, dar si cateva alte cancere ginecologice si de san in Romania este inacceptabila, este cam la fel cum era si inainte ca dr G Papanicolau si dr A Babes sa dezvolte in paralel metodele lor de diagnostic precoce de cancer de col uterin, care au dus la nivel mondial la o reducere a mortalitatii feminine premature prin cancer de col uterin cu pana la 90 %, cu exceptia Romaniei, care e pe ultimul loc in UE, probabil chiar in cadrul intregii Europe (nu doar UE), in aceasta privinta. Liniile directoare cele mai recente recomanda test Babes-Papanicolau la 3 ani incepand cu varsta de 21 de ani, si dupa varsta de 30 de ani pana la 65 de ani se poate fie continua cu Pap la 3 ani, sau se poate chiar alege o metoda de co-testare doar la 5 ani, cu Pap + test anti virus Papilloma uman, acesta metoda de co-testare fiind si mai putin frecventa deci mai putin invaziva si permitand totusi si detectia unor anomalii in timp util, inclusiv a unor alte feluri de cancer de col mai putin frecvente decat cele pt care se testeaza cu Pap. In ceea ce priveste sanii, se recomanda examen clinic anual efectuat de un expert dupa varsta de 40 de ani, (simpla auto-examinarea neducand la vreo reducere semnificativa de mortalitate), iar mamografiile in general se recomanda una la 2 ani dupa varsta de 50 de ani, (desi unii incurajeaza anual dupa 40 de ani, dar este inca o decizie individuala mai ales daca exista factori de risc).

      Barbatii ar putea si ei sa contribuie la imbunatatirea sperantei lor de viata daca s-ar sinucide in mod mai putin frecvent, ca in prezent in Romania se sinucid la un nivel de 6 ori mai ridicat decat femeile si mai bine ar fi sa fie de numai 4 ori mai mult, si asa era prin 1976, insa de atunci nu s-a imbunatatit mare lucru, mai ales la barbatii de varsta mijlocie fiind varsta de risc maxim.

      Ștergere
    3. Si cica barbatii casatoriti cu femei mai tinere traiesc si mai mult. Cu cat e mai mare diferenta de varsta, cu atat mai bine o duc barbatii, spre dezamagirea lor.
      De maine dau tarcoale unei scoli generale... :))

      Ștergere
    4. Cred ca diferenta de varsta e prea mica intre tine si sc generala, cred ca e numai de cca 10-12 ani. Trebuie sa fie o diferenta de 15-17 ani daca doresti sa traiesti cu 20 % mai mult decat ti-ar fi fost altfel dat, adica pana la cca 76 de ani in loc de 64, ca daca e o diferenta de numai 7-9 ani, vei avea doar o sansa pana la cca 71 de ani.

      Insa, aoleu ! Ce vad ? Pt sotia ta va fi insa o soarta trista, deoarece daca e cu 7-9 ani mai tanara decat tine, i se va reduce speranta de viata de la cca 76 de ani (daca e romanca) sau de la cca 85 de ani (daca e frantuzoica) la numai 61 de ani (romanca), respectiv la numai 68 de ani (frantuzoica), si daca e cu 15-17 ani mai tanara decat tine, va ajunge sa traisca numai 53 de ani daca e romanca si numai 59,5 ani daca e frantuzoiaca ! Adica va deceda ea inaintea ta !

      Adica, cf Institut Max Plack Germania 2009 (destul de reputabil, cred), femeilor li se scurteaza viata chiar in mod considerabil mai mult decat barbatilor lor daca se casatoresc cu unul mai batran decat ele, dar SI daca se casatoresc cu unul mai tanar LA FEL DE RAU, cu 20 % daca diferenta este de cca 10 ani si cu 30 % daca diferenta e de 15 ani FIE IN SUS, FIE IN JOS !

      Cum, doresti tu sa cauzezi scurtarea vietii unei femei in halul asta ?

      Trebuie neaparat informat Vaticanul sa inceapa sa promoveze casatoriile gay de orice varste (ca la barbati prieste sa fie casatoriti oricum, fie cu unul mai in varsta fie de o varsta cu ei, fie cu unul mai tanar, tot e mai bine) + numai casatoriile heterosexuale in care exista o diferenta de varsta de maxim 4 ani (ca sa fim siguri ca nu se va afecta soarta nimanui).

      Ștergere
    5. De unde ai tras tu concluzia ca am varsta asta? Te inseli.

      Ștergere
    6. Nu stiu, cred ca mereu mi-am dorit probabil sa fii mai tanar decat mine, deci e poate o eroare, dar oricum rezultatele studiului arata clar dezavantajele pt o viitoare consorat a ta, daca este cu mult mai tanara decat tine, fie ca e romanca sau frantuzoaica.

      Ștergere
    7. erata: viitoare consoarta (sotie)

      Ștergere