joi, 24 ianuarie 2013

Voi lucrati cu Satan?

           Ieri a trecut un camion pe langa mine si nu am putut sa nu remarc ca pe prelata acestuia scria mare si frumos Satan. Cu numar de telefon si adresa.
           Am intrat in Google sa vad cine si-ar pune numele firmei Satan sau daca intr-adevar exista. Am ramas uimit, pentru firma Satan sunt multe, multe pagini. Incercati si voi.
           Voi ati indrazni sa lucrati cu Satan? Sau la Satan?
          

20 de comentarii:

  1. Pai ce, ala nu a fost si el inger ? (chiar daca a cazut si si-a deschis o firma separata si poate a mai incercat sa fure clienti de la prima firma in mod posibil neetic de business) Ce, trebuie neaparat sa sprijinim numai firmele mari cu traditie mai indelungata ? ? De ce sa nu sprijinim si initiativele de mic business ? (desigur, sa se comporte totusi cf legile si etica de business pertinente locurilor si timpurilor respective) Ce, firma lui D-zeu + mama Natura trebuie sa neaparat sa faca promo la un sistem economic de tip totalitar comunist sau acaparator global ca in RP Chineza ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum ai spune cand mergi la lucru, daca ai lucra la firma asta?

      Ștergere
    2. "Lucrez pt firma numita Satan, o firma al carui renume care suna mai rau decat este, o firma totusi utila pt societate, plus placut asociata cultural cu binecunoscutii si indragitii actori Al Pacino si Keanu Reeves !"

      Ștergere
    3. Plus/minus si Charlize Theron (asta in functie de cine ma intreaba)

      Ștergere
  2. Acum nu stiu ce sa zic mai ales ca nicaieri Satan nu a fost descris asa cum il vezi ilustrat prin diverse carti sau prin filme .A fost descris de biserica din diverse motive legate mai mult de infricosarea drept credinciosilor .Hmmmm, poate in mintea lor Satan are vreo semnificatie aparte.Eu sunt mai boema , probabil ca nu mi-as denumi firma asa si cel mai probabil tot din cauza preconceptiilor .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar chiar suna urat: "cu cine lucrezi? cu Satan!"

      Ștergere
    2. De acord, suna foarte urat dar unii fac orice pentru putina publicitate .Altii nu stiu exact cine sunt si simt nevoia sa epateze.

      Ștergere
  3. Daca ii spunea Aghiuta parea mai vesel si mai prietenos!:)Si daca banul e ochiul dracului banuiesc ca plateste bine...daca n-o fi ciclop.

    RăspundețiȘtergere
  4. Drept pedeapsa pt ca te-ai luat de firma Satan, acea firma atat de utila pt industria entertainmentului global si a tuturor artelor, plus pt ca ai pierdut vremea in mod autentic lenes scriind un articol despre harnicia mea ca blogger, te-am invitat la o leapsa pe o tema de PR cultural ff dificila, plus i-am invitat si pe Ratatouile, ca parca a comentat si el pe acolo, si pe Ana Maria Stroescu, care m-a facut sa ma simt vinovat ca nu sunt si eu mai activ in mod civic social, plus am mai invitat o gramada de lume, desi nu mai tin minte momentan asa pe de rost exact pe cine, desi RSVP si/sau rezolvarea nu sunt de loc obligatorii, plus e total OK sa o preia si altii pe care nu i-am invitat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut, dar m-ai invitat la o leapsa foarte grea. Ma voi gandi. Plus ca eu nu sunt amator. Nu mai retin cine, dar cineva spunea ca tu ai inventat niste lepse foarte tari.

      Ștergere
  5. daca am fi trait in anul 1800 cu siguranta ar fi fost destul de ocolit camionul. in ziua de azi nimeni nu mai da 2 bani pe religie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe bune, de ce sa alegi un astfel de nume?

      Ștergere
    2. Pai in lb turca substantivul comun satan= vanzari. De aia avea si nr de telefon. Era scris Satan asa specific capitalizat, ca si cum ar fi fost un substantiv propriu, sau era scris SATAN cu toate literele mari, in care nu poti sa-ti dai seama daca e subst propriu sau comun ? Intreb asa specific pt ca ESTE o diferenta intre a scrie asa sau altfel, ca una e un subst propriu, alta e un subst comun, si chiar daca nu toti turcii or sti lb engleza sau lb romana, si la Diavolul lor ii spune altfel, totusi turcii nu sunt un popor analfabet sau chiar asa de incult la nivel de PR si comercial international, absolut indiferent de opiniile religioase sau mistice sau populare din populatia turca in legatura cu acest posibil "inger al intunericului".

      Ștergere
    3. In lb si cultura majoritar musulmana turca pe Lucifer il cheama Iblis, care apare in Coran la musulmani. Exista un cuvant in lb araba "shaytan", care inseamna drac musulman dar e un drac generic, si are si plural "shaytaeen", dar pe Lucifer tot Iblis il cheama, ca si arabii au Coran, plus ei l-au scris, nu turcii. Nu stiu daca in Coran in lb araba shaytan sau shaytaeen (care sunt pronuntii) apar cu litera mare sau mica, pt ca habar nu am de alfabetul arab si cum scriu ei numele proprii.

      Poporul turc, desi o fi majoritar musulman ca religie, NU e un popor totusi arab, (desi or trai si unii arabi in Turcia, cam cca 1 milion, mai mult pe langa granita cu Siria.) Lb turca se scrie cu alfabet latin, care are si niste diacritice. Si turcii folosesec cuvantul "sheitan" uneori in lb turca ca sa zica despre diavol asa la nivel de povesti ei intre ei sau in mass-media mai mult, si observ ca e scris si cu litera mare in unele locuri si cu litera mica in altele, plus e scris Seytan cu o sedila sub S, dar totusi asta poate apartine si de religia islam, si de religia crestina, si de alte religii, nu e chiar numele lui oficial, desi habar nu am daca poate apare ca atare intr-un Coran scris in lb turca. (Eu asa am inteles din wikipedia, desi a fost cam dificil si nu pretind ca am inteles ff corect deoarece NU am verificat prea atent, nici din alte surse.)

      Ștergere
  6. Interesant, bine de stiut. Multumesc ca ai cautat, banuiesc ca nu vorbesti si turceste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am cautat, pt ca devenisem curios, si chiar m-am enervat usor de ce nu ai depus tu acest efort de research, daca tot te mirasesi atata de acel camion ! Plus ca mi-am adus aminte cum am interactionat o data cu un turc si nu numai ca l-am facut arab, dar i-am mai urat si Merry Christmas ! (Nu stiu, desigur, lb turca.) Zau, cred ca si-a facut o impresie ff proasta despre nivelul meu de scolarizare, mai ales ca se bucurase sa afle la inceput ca sunt din Romania pt ca si stra-stra- bunicul lui fusese de pe undeva din Dobrogea si pe urma se mutase in Turcia.

      Ștergere
    2. Chiar tin minte ca el sincer avea sentimente placute asa de compasiune fata de poporul roman, si chiar ma intreba daca e cumva mai bine acum pt romani in Romania, ca tot ce auzise el la viata lui erau absolut numai catastrofe si tragedii, atat de la starbunicul, cat si pe urma din presa internationala de la vremea RSR, pe urma dupa Revolutie de la romanii care au venit la inceput in Turcia disperati sa cumpere haine si mancare (desigur pt a o revinde inapoi in Romania, dar probabil ca lui i se parusera efectiv de groaza asa flamanzi, zdrentarosi, etc, desi poate si aia se prefaceau ca sa capete chestiile alea mai ieftin sau pe gratis), apoi la TV despre copii orfani, aici in Norvegia ii vedea cersetori cu placuta ca le e foame lor si la copiii lor, etc Si chiar era un om bun la suflet, chiar ii era mila. Si pe urma a dat de mine si efectiv din primele fraze l-am intrebat despre Dubai, sau niste tampenii arabesti de genul asta, si prima oara m-a iertat, dar dupa aia cand i-am mai zis si Merry Christmas, zau, s-a uitat la mine ca la un idiot, si desi eu ii spusesem ca desigur totul e mai bine acum in Romania, si lumea are ce sa mamance si nu e asa chiar de nivel de plans, cred ca nu m-a crezut pt ca imi pierdusem total credibilitatea...asa ca si in clipa de azi, exista un turc cu stramosi din Romania, care s-au stabilit ulterior in Ankara, caruia acum ii este mila sincera de soarta poporului roman !

      Ștergere