marți, 22 ianuarie 2013

Bugetul de stat, aceasta enigma...

          Subventiile pentru agricultori vor fi impozitate. De ce? Ca sa se stranga cat mai multi bani la buget.
          Eu justificare asta - ca sa se stranga cat mai multi bani la buget - o aud de multa vreme, in toate domeniile. Totul e facut in asa fel incat sa se stranga multi bani la buget. E singura directie, singurul scop. Acum, nu e o problema ca noi vrem sa avem un buget de stat mai mare decat cel al SUA. Problema e ca banii stransi la buget nu sunt niciodata destui. Noi plusam, ei numara. Nu stiu cum numara, cert e ca le da intotdeauna cu minus.

15 comentarii:

  1. Pai niciodata banii care trebuie stransi la un buget nu vor fi destui, si intotdeauna di acei bani, in cel mai bun caz se vor cheltui corect cam max 1/3 restul fiind reprezentat de pierderi + risipa, inclusiv coruptie, in toate tarile lumii, chiar si alea ff avansate si ultra-bogate, (desi am scos 1/3 cam din burta, si poate ca nu e acea fractie sau nu e exact aceeasi fractie la toti, poate la unii mai superexperti cu asezat cifre pe hartie o fi 3/7, sau alta fractie, dar cam asta e principul de baza peste tot, cel putin asa cum e el relevat in mass-media internationala de cand am eu acces la a o citi, mai intai pe hartie, si apoi si pe Internet)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. P.S. NU am remarcat vreo schimbare de fractie, care o fi aia specifica pt tara respectiva, de-a lungul anilor in care am citit eu acea mass-medie internationala, incepanad cu primul ziar Le Monde pe care l-am vazut cand aveam cam 8 ani, plus apoi si altele, nu numai din regiunile francofone sau de orientare mai de stanga sau mai de dreapta. Ma rog, hai sa zicem ca 24 de ani nu e o perioada istorica ff lunga, poate ca la nivel de generatii multiple, asa la nivel de la cate 250- 300 de ani o data, se pot schimba anumite fractii, se mai inventeaza si alt fel de metode de calcul, etc

      Ștergere
    2. problema e ca in Romania nici macar acel raport de 1/3 nu se respecta. si in alte tari se fura. dar intai se face treaba, apoi, daca ramane ceva, se fura. la noi e invers. si nu ramane niciodata nimic.

      Ștergere
    3. Pai 23 de ani de la Revolutie e prea putin, ca abia s-a schimbat sistemul de calcul, plus a mai venit si Y2K intre timp si a creat niste probleme la cifre, mai asteapta si tu cca 227-252 de ani, si va fi ceva mai bine si in Romania.

      Ștergere
    4. dar de de sistemul de calcul e bun, foarte bun, pentru unii?

      Ștergere
  2. cum dracu ma adica sa iti ia din banii care ar fi trebuit sa ti-i dea ei? auzi? asta vine ca si cum as opri si eu impozit pe rata care o dau la banca :)) din 200 sa le zic ca opresc impozit 20 de lei fiecare luna :))

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Asa tara asa si conducatori..Aia fac tot ce vor pentru ca noi le permitem...Multimea inghite gogoasa cu 5% marit si gata s-a rezolvat problema..Cand de fapt ei iau 15% inapoi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu inteleg cum dracu' poti impozita un ajutor pe care statul il ofera cuiva ... Este aiuritor. De ce dracu' nu da statul din start respectivul ajutor diminuat cu suma pe care o reprezinta impozitul.
    Doar asa, ca sa dea bine pe hartie si pentru a mai da de lucru la cateva mii de bugetari ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, e aiuritor, cum zici. din cate inteleg subventiile de la UE se impoziteaza.

      Ștergere
  5. O sa ajunga sa ne impoziteze si pentru ca iesim in poras sa ne plimbam.. de tot rasul am ajjuns...

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa a zis Basescu: orice venit se impoziteaza(asa le spunea babutelor la inundatie cand ele ziceau sa nu le impoziteze pensia) Subventia nu e tot un venit?
    Nu ca as vrea sa moara si capra vecinului dai in agricultura vor subventie toti, chiar si cei care au juma de hectar si ala necultivat, chiar si cei care au o vaca. De ce nu-mi da si mie subventie pentru caine si pisica? Cred ca trebuie subventionat ceva care produce si aduce venit statului, altfel se cheama ajutor social daca il dam doar de mila.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aici e problema, ca nu exista criterii care sa fie respectate

      Ștergere