vineri, 4 ianuarie 2013

Cum stergem urmele

           Ma uitam la clipul de mai jos si ma gandeam cat de important e sa stii lasa toate in ordine, acolo pe unde treci, chiar daca la un moment dat nu te mai vezi din dezordine.

                                                                                

10 comentarii:

  1. Wow ! Ce efort masiv trebuie depus pt a distra un copil ! Eu am obosit la nivel de extenuare numai uitandu-ma la videoclip ! Daramite sa mai faci si ordine dupa aia ! Oare asa s-or fi chinuit si parintii si bunicii mei sa ma distreze pe mine cand eram mic...ca eu nu tin minte decat din momentul cand m-au abandonat la gradinita la 4 ani in sus, si la gradinita eu nu tin minte sa ma fi distrat vreodata, mai mult tin minte ca eram ingrijorat referitor la daca am sa reusesc sa trec clasa din grupa mica in cea mijlocie, plus mai ales daca oare chiar era obligatoriu sa trec clasa, pt ca observasem ca aia mai mari trebuiau sa stie sa si DECUPEZE chestii, nu doar sa stea acolo pe un scaunel si sa astepte cuminti sa vina sa-i ia mama sau bunica inapoi acasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici gand !! Eu daca as fi avut atatea jucarii cred ca faceam atacuri de panica pt ca m-as fi simtit obligat sa ma joc cu ele, si habar nu as fi avut cum, ca eu zau daca tin minte ca m-am priceput la vreun joc in afara de pus 4 cuburi unul peste altul, sau vajait cu o masinuta asa inainte si inapoi, plus jocul ala cu animalele mici de plastic pe care ba le puneam in tarcuri, ba le gratiam si le scoateam din tarcuri ! Cand a inceput mama la un moment dat sa ma intrebe daca am vreo dorinta speciala de a primi vreo jucarie de la Mos Nicolae sau Mos Craciun, zau daca nu m-a pus in incurcatura, ca eu nici nu voiam ceva nou, tocmai ca sa nu trebuiasca sa ma simt obligat sa ma chinui sa invat sa ma joc cu cine stie ce jucarie complicata ! Nici macar nu am indraznit sa zic ca voiam un robot, atunci cand am vrut robot, pt ca mi-a fost teama ca o sa-mi aduca unul prea complicat care n-o sa-mi placa, pt ca eu voiam doar unul simplu asa doar cu cel mult un beculet de aprins, dar din astia chiar ca nu vazusem nicaieri decat unul vechi de tot la unchiul meu care il avea de 20 de ani dinainte.

      Ștergere
    2. Plus cred ca este cumva legat si de abandonul la gradinita, deoarece la inceput m-am speriat si am inceput sa plang dupa mama, iar educatoarea a vrut sa imi arate ce multe jucarii au acolo, si eu cand le-am vazut pe alea, am intrat in panica si mai mare, credeam ca vrea sa ma pedepseasca pt ca indraznisem sa plang si pedeapsa era sa ma joc cu mii de jucarii, cand eu doar voiam sa ma duc acasa sa stau linistit si incompetent acolo doar cu 4 cuburi si gata, nu sa invat sa ma joc cu alte jucarii ! Noroc ca m-am prins ca daca nu plangeam si nu ma baga nimeni in seama, puteam sa stau acolo pe un scaunel si sa casc ochii la altii cum se chinuiau ei, si in sfarsit se termina si ziua de lucru respectiva !

      Ștergere
    3. Uite, chiar pe bune, daca as fi tinut minte acest lucru si l-as fi aplicat mai din timp si aici in Norvegia, in loc sa fac pe harnicul ca sa fac reclama pozitiva patriotica la romani si sa arat ca ei nu doresc sa cerseasca bani doar pe degeaba ci in schimbul unei munci, ma integram si ma adaptam si mai usor in Norvegia, exact ca concetatenii mei de etnie rroma, (care sunt mult mai adaptati aicea cultural decat mine, ca efectiv s-au prins din prima cum sta treaba, nu ca mine, care nu mi-am amintit de acei ani RSR, cand lumea statea si leafa mergea), si eram si acuma MULT mai linistit, si nici nu imi faceam atatea procese de constiinta cate mi-am facut in ultimii ani.

      Ștergere
    4. lasa, macar atata fa si tu pentru tara..

      Ștergere