joi, 17 ianuarie 2013

Vorbe mari

           Cand esti mort, tu nu stii ca esti mort. E greu doar pentru ceilalti. La fel e si cand esti prost.    
                                                                                                                               Phillippe Geluck
(via Facebook) 

15 comentarii:

  1. Cand esti mort nu poti sa te miri de nimic. Cand esti prost totul e mirare sau miracol.Deci e mai bine sa fii prost, uneori e chiar o fericire! Dar pentru ceilalti e tot greu.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uneori, cand nu mai vad capatul lucrurilor, mi-as dori sa fiu prost, macar pentru putin timp. sau deja sunt, pentru ca gandesc asa?

      de aici cred ca vine vorba "te miri ca prostul".

      Ștergere
  2. "Altora" nu le poate fi greu daca "tu" esti prost sau decedat decat daca:
    a) le pasa de tine, si astia sunt si mereu vor fi relativ chiar ffff putini
    b) se intampla sa ai o functie de leader intr-un sistem disfunctional care nu reuseste sa te inlature cat inca esti in viata si ajungi sa iei decizii care pot chiar afecta soarta unor grupuri mai largi de oameni, sau daca ai decedat esti inlocuit in cadrul aceluiasi sistem de altii si mai prosti sau similar de prosti, etc., sau chiar daca se schimba sistemul, e si mai rau, pt ca pot urma perioade de anarhie, de tranzitie cat se va construi un nou sistem, etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din fericire, nu multi prosti aspira sa ajunga in functii de leadership, dar si cand se intampla, e dezastru, pt ca nu exista sisteme perfect functionale, ci mai mult sau mai putin disfunctionale, de ex ce se intampla in PSD dupa ce a iesit dl Iliescu (care NU era prost, dar era chiar singur) la pensie, sau in PDL de cand a decedat dl Ratiu (care nici el nu era prost, dar era tot o exceptie). Nici sistemele totalitare nu sunt super-etanse si super-functionale, desi unele reusesc sa o duca o vreme din cauza colaborationismului co-interesat inevitabil, dar si alea incep sa se deterioreze la un moment dat cand dispare interesul de a colabora sau se ajunge la fundul sacului...pai de ce exista acuma atatea studii si interes covarsitor despre empatia si colaborarea din oameni daca nu pt a gasi noi metode de colaborare si co-interesare a oamenilor in medii cvasi-totalitare corporatiste intr-o economie in criza ?

      Ștergere
    2. "...Din fericire, nu multi prosti aspira sa ajunga in functii de leadership, dar si cand se intampla, e dezastru,..."-- foarte buna asta!

      Ștergere
  3. Asta e tare de tot. Prea tare ca s-o ignor si sa nu profit de ea, asa ca am sa fac un link si pe blogul meu. :)
    Totusi, nu ma abtin sa nu spun ca s-ar putea sa fie valabil si invers.

    RăspundețiȘtergere
  4. sa ma... in el de blogspot... am uitat sa completez acolo la "comentati ca" si am pierdut 10 randuri de comentariu. nici ca ma mai chinui sa scriu din nou.

    RăspundețiȘtergere
  5. De unde stie istetul care a inventat proverbul asta ca omul nu stie cand e mort? S-a intors cumva de pe lumea cealalta???

    RăspundețiȘtergere
  6. Se intelege din actiuni si comportament. La fel ca si in cazul celuilalt.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu prea-mi place sa vorbesc cu Phillippe Geluck asta.Ori e mort ori e prost.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ca sa vezi pana unde s-a ajung: unii au pus textul pe un fundal alb si au postat pe facebook. Majoritatea comentatorilor au ras!

    RăspundețiȘtergere