marți, 29 ianuarie 2013

Colectii pentru sau impotriva copiilor

            Ultimele ispite pentru copii, implicit pentru parinti sunt tot felul de colectii pe care le pot avea cumparand diferite produse pentru crestere. Economica. Oua kinder, chips-uri, reviste cu monstri.
            Ce colectioneaza? Pai...dinozauri. Roboti, personaje din Star Trek, bakugani (nu voi sti in veci din ce neam sunt astia), extraterestri, etc. Chestii de cultura generala.
            De ce nu personaje din basmele romanesti? De ce nu scriitori? De ce nu domnitori? De ce nu personaje biblice?

3 comentarii:

  1. Pai ouale alea sunt manufacturate de oameni care nu au auzit de domnitorii romani, au si ei contracte ce altii care au inventat bakuganii. Cand s-o pricepe cineva din Romania sa semneze un contract cu firma de oua ca sa bage pe Dracula in oua, or sa afle si copii din Romania despre Dracula.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numai ca din pacate persoana care ar fi putut semna un asemenea contract s-a decis sa renunte la studiile de la Londra (cf blog Mircea Vladut) si sa se lupte cu capitalismul cel rece si global si sa revina in Romania sa faca PR afaceriii tatalui ei...ca s-a determinat intre timp ca are tata mare om de afaceri in Romania, asa a scris in Adevarul, desi ea nu doreste sa duca o viata "mondena", "desi ar putea", cf Adevarul, ci ea s-a decis sa faca PR la copii din Romania invatandu-i despre stramosii lor daci si dace care teseau pe gherghef. (Restul povestii e pe blogul lui Mircea Vladut, ca m-am chinuit eu sa o descurc, ca un prost, ca mi se facuse mila de acea studenta trista, citin acea scrisoare atat de patetica.)

      Ștergere
    2. pai in situatia doamnei sau domnisoarei sunt multi, foarte multi romani. si intr-un sens si intr-altul.

      Ștergere