joi, 3 ianuarie 2013

Provocare

             Exemplele bune vin de la Cluj. 
             Contraziceti-ma cu argumente si exemple de la voi din ograda. Poate gasim o mana de oameni care practica, prin orice fel, crestinismul.
             Si inca un exemplu bun, tot de la Cluj.

13 comentarii:

  1. Sunt oameni de acest gen, dar nu sunt mediatizati.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu nu am intalnit inca pe nimeni care sa ma intrebe daca am servici macar :)) dapai sa ma si ajute sa ma angajez undeva. e cale lunga

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai in Norvegia exista preoti de strada care incearca sa consilieze tinerii care se drogheaza si/sau se prostitueaza, numai ca nu ii baga in seama mai nimeni, ca maj norvegieneilor sunt atei. Noroc cu tiganii cersetori din Romania care mai vin vara pe aicea ca norvegienilor tineri si drogati le e frica de ei, si numai asa se mai duc si ei pe la casele sau caminele lor ca sa nu strice imaginea orasului in sezonul turistic...ca cersetorii romani nu strica imaginea ci contribuie artistic la cantat din acordeon muzica populara internationala din jurul lumii, mai impart brosuri pt ajutorul oamenilor impotriva carora se discrimineaza, mai fac pe statuile de paza in vreun colt, mai gonesc prostituatele somaleze si nigeriene in cartierele mai periferice sa nu cumva sa cada turistii satraini in plasa lor, ci tot bietii norvegieni tineri drogati, etc.

    Plus aici oficiul fortelor de munca este o institutie care creeaza locuri de munca nu pt cate 300 de oameni odata, ci asa pt 30 000 de oameni odata plus toate aceste joburi chiar pe viata, si toti in functii de functionari specialisti si consilieri de resurse umane si economisti si sociologi, cu diplome serioase de mastere si PhD, care toata viata vor lucra ff asiduu + vor merge si la cursuri de specializare de cel putin 2 ori pe an in statiuni experimentale din tari sarace si in curs de dezvoltare, si asta numai pt a putea ajuta la modul cel mai optim un eventual somer, daca apare vreodata cumva vreunul posibil interesat + calificat + capabil vreodata, sa gaseasca un job cat mai potrivit pt el...din pacate majoritatea somerilor ori sunt interesati insa nu sunt calificati sau capabili, ori sunt calificati sau teoretic capabili, dar nu sunt momentan interesati, etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De fapt asta NU e "din pacate", pt ca asta asigura utilitatea pe viitor a mentinerii acelor 30 000 de joburi de functionari ai serviciilor fortelor de munca, pt ca ei programeaza acei someri sa vina la ei periodic, de ex la vreo 6 luni, si ii evaluaeza, si daca data trecuta a iesit calificat, acum nu iese motivat, data viitoare e motivat, dar nu e capbil, si tot asa... si daca printr-o minune statistica vine vreodata unul care e si capabil si calificat si interesat, atunci din pacate ori e vacanta de vara de 5 saptamani a functionarilor, sau e vacanta de toamna a copiilor functionarilor, (ca aici elevii au si vacanta de toamna, nu numai de iarna sau de primanvara), sau sunt plecati functionarii la curs de perfectionare in Tibet, etc., si omului respectiv i se spune sa revina inainte de Craciun, ca dupa aia desigur vine vacanta de iarna, etc.

      Ștergere
    2. Vedeti ce inseamna ateismul ? Ia sa fi fost tot Biserica Norvegiana in fruntea luptei pt gasirea locuriulor de munca pt someri, nu doar asa la nivel de cules minori amarati de pe strada ca sa nu-i mai sperie cersetorii romani sau prostituatele nigeriene...sau chiar sa fi fost si macar acei episcopi catolici pe care i-au gonit pe la 1500...

      Ștergere
    3. De altfel efectiv economistii din intreaga lume se tot mira din timp in timp cum reuseste rata somajului sa fie asa de mica si de extraordinar de fixa in Norvegia, in jur de 4 % de peste o generatie...desigur poate ei nu s-au gandit la posibilitatea planificarii unei rate a somajului in functie de vacantele functionarilor de la serviciul de somaj...pt ca rataomajului nu inseamna cati oameni nu au serviciu, ci cati oameni incearca sa gaseasca serviciu in mod activ si nu reusesc sa-l gaseasca. Iar aici daca chiar nu e total incapbail de munca, toti somerii cauta in mod activ in continuu de munca pt ca au dosar deschis la fortele de munca, numai ca din astia numai un mic procent de 4 % indeplinesc acele criterii de calificare + competenta + motivatie la un loc, si daca ei ar indeplini acele criterii imediat ar si primi si un loc de munca, insa acei cei 4 % care nu gasesc loc de munca si sunt numarati in rata aceea fixa a somajului sunt exact minunile alea statistice care nu reusesc sa gaseasca locul de munca deoarece functionarii care lucreza la cazul lor nu sunt acolo, fiind in vacanta, si acei aceeasi 4 % sunt rechemati/reprogramati sa revina si la anul, si tot asa. NU stiu daca asta e explicatia reala, insa mie personal mi se pare una din explicatiile posibile.

      Ștergere
    4. eh, ce sa facem, e mai la nord... mai la sud spiritele sunt mai ..."incinse"

      Ștergere
  4. Pariez ca toata lumea a auzit de preotul din ograda prahoveana, cel care ingrijeste o multime de copii si batrani. http://www.sufletortodox.ro/inregistrari-audio-video/37-parintele-nicolae-tanase/53-prezentare-valea-plopului-valea-screzii-copiii-din-asezamintele-de-plasament-familial-de-la-asociatia-pro-vita-pentru-nascuti-si-nenascuti-pr-nicolae-tanase

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmm, nu stiu ce sa spun. Totusi a facut ce a facut cu bani europeni, si probabil este platit pt ce face. E un fel de al doilea job pt el.
    Ma bucur bineinteles ca totusi face ceva mai concret.

    RăspundețiȘtergere