vineri, 18 ianuarie 2013

Opera si manele

           De ce, atunci cand cauti pe YouTube Trubadurul, primul clip din dreapta e Sandu Ciorba - Barosan de Barosan? Cineva din neamul lui Ciorba l-o fi cunoscut pe Verdi?
           Chiar sunt peste tot, ca o epidemie?

12 comentarii:

  1. E videoclip sugerat de You Tube, inseamna ca persoanei care a cautat Trubadurul ii plac si manelele. Nu e nimic rau in asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica persoana respectiva a vizionat pe You Tube si clipuri cu manele, iar You Tube memoreaza istoricul cautarilor si sugereaza si vizionarea altor clipuri asemanatoare.

      Ștergere
    2. eu am cautat Trubadurul dar nu stiu sa fi cautat vreodata manele.

      Ștergere
    3. Atunci inseamna ca are legatura cu "Corul tiganilor" din "Trubadurul".

      Ștergere
  2. Eu am dat search pe YouTube setat pt lb engleza cu cuvantul in lb romana "trubadurul" si am obtinut pe locul 1 cantecul liric romantic Trubadurul cantat de interpretul Cornel Constantiniu pe fundalul unui personaj cu ghitara din Southpark, si chiar mi-a placut, mai ales ca am niste amintiri misto de cand eram adolescent si am fugit de acasa pe litoral, unde am fost la un concert unde a aparut si el sa cante un cantec, si chiar am dansat acolo, si pt mine dansatul in public fiind ceva ffff rar, eu m-am emotionat placut de aceste amintiri din copilarie, http://www.youtube.com/watch?v=U0whNqTSQos

    Iar in dreapta, in afara de alte cantece interpretate de Cornel Constantiniu, am avut un cantec Retezat interpretat de Pasarea Colibri, si ala destul de misto,

    http://www.youtube.com/watch?v=bcSp0qH2u38

    Pot sa verific si cu setari in alte limbi, dar zic sincer ca eu chiar am fost dezamagit ca nu mi-a aparut si Barosan de Barosan, dar acum am sa-l caut expres.

    L-am gasit si pe Ciorba/Barosan, nu mi s-a parut extraordinar, desi canta total OK, dar si stilul lui vocal si melodia erau mai mult gen muzica populara romaneasca...ceea ce nu e rau, dar nu e ce voiam eu, eu speram ca e manea mai clasica + cu mult bling ! Ceea ce arata si cat de ingust sunt eu la minte acuma de "le pretind" tiganilor sa-mi cante numai manele ! Pai sa cante si opera si muzica populara, sa cante ce or vrea, daca au voce si se pot descurca economic OK + etic social, nu asta conteaza ? Cum adica sa interzic eu unui om sa cante ce doreste, sau sa cante in general...adica asta mi se pare chiar prea de tot, chiar daca sunt afon si nu am nici in clin nici in maneca cu ascultatul muzicii prea des.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am dat si cu setarile in lb franceza + norvegiana + turca si "trubadurul" in lb romana si am obtinut din prima Corul Tiganilor din Trubadurul + in dreapta numai muzica clasica, Corul vanatorilor, Corul Tiganilor, Corul Sclavilor Evrei, etc etc.

      Ștergere
    2. Cu setarile in lb romana am obtinut tot Cornel Constantiniu. Toate astea au fost pe zona de captura Worldwide.

      Acum am dat search in lb romana dar pe zona de captura in Yemen, zau, mi-ai dat de lucru...dar IN SFARSIT in drepta am scapat de Cornel Constantiniu + atata muzica, si am obtinut un film cu mafioti Camorra in lb italiana ! Ha ! Ha ! Hai ca ai fost simpatic ca mi-ai dat ideile astea !! Eu nici nu m-as fi gandit din prima sa ma joc asa cu setarile !

      Ștergere
    3. Iar in legatura cu "sugestiile" bazate pe searchuri anterioare, eu nu-mi fac probleme pt ca nici nu eram signed-in pe YouTube + chiar si daca sunt signed-in, eu am setat sa ma lase in pace cu sugestiile lor, plus si la optiuni de Internet, imi sterg istoria si cookies din cand in cand, asa ca scap si de sugestii monotone. Dar cred ca mai toata lumea face asta, astfel incat sa obtina chestii cat mai variate, nu aceleasi chestii plicticoase pe aceeasi tema in continuu. La mine in drepta mai apar si chestii gay cam off topic uneori, adica pot sa zic ca au aparut si in search-ul cu trubadurul, dar nu era on-topic sa le mentionez, si au aparut pt ca efectiv cam asta caut asa la nivel de istoric, plus eu nu-mi tot schimb setarile asa aiurea, am mereu in lb engleza + setat pe captura Worldwide, ca doar nu o sa stau sa tot schimb la setari sau sa-mi sterg cookies asa total incontinuu !

      Ștergere
    4. e incredibil la tine de unde pleci si unde ajungi. ai fi fost un bun explorator.

      Ștergere
    5. Acesta pot spune ca este unul dintre cele mai bune discursuri ale lui Rudolph de cand il citesc prin rubricile de comentarii ale multora!

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere