sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Jurnalistul hiena

            Ma gandesc la jurnalistul-hiena si ca sa am un reper, la Maddy Bowen, din Blood Diamond. Hiena e un animal care asteapta ca altii sa vaneze, apoi saliveaza langa detinatorul hoitului pana cand se iveste o ocazie sa fure un os deja ros. Hiena nu va depune niciodata efort, pentru ca se multumeste cu putreziciuni. Va specula mereu, va fi mereu la masa altora.
            Am luat ca exemplu personajul din film pentru a evidentia scopul. Scopul e sa incerci sa schimbi ceva, sa demonstrezi, sa demontezi. Si sa mergi pana la capatul lumii pentru asta.
            Vorbesc despre asta azi dintr-o repulsie fata de jurnalistii idioti si nesimtiti care dau tarcoale mortilor pentru a semna sub un text fara coerenta sau mesaj, fara gramatica, fara logica.

9 comentarii:

  1. Ai auzit despre celebrele filmari dinauntrul sicriului de la RTV?
    Cica ar vrea sa filmeze mutra mortului, probabil ca sa faca si ei la viata lor macar un film foarte prost cu audienta maxima la persoane cu IQ foarte mic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte subtil, dar atât de explicit! Foarte tare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e foarte rau ca trebuie sa scriu despre asta.

      Ștergere
    2. Tu esti cel mai în măsură să gândeşti problema asta. Eu am făcut aprecierea strict legat de modul în care ai transmis mesajul.

      Ștergere
  3. Eu am incetat demult sa mai cred in presa din Romania.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a cata putere intr-un stat e presa? iti dai seama ca e pe acelasi loc, dar are o influenta negativa?

      Ștergere