duminică, 13 ianuarie 2013

Dumnezeu nu face greseli

            Ce bine ar fi sa vedem si noi sufletul oamenilor, si sa nu-i etichetam! Doar oamenii cu viata sfanta pot face asta. Si noi trebuie sa ne straduim sa ajungem acolo. Greu e sa nu judeci! Dar, pas cu pas... Trebuie sa incercam sincer si serios. 

                                                                            

13 comentarii:

  1. Emotionant!!
    Cine stie sub ce forma avem fiecare un inger pazitor...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu mai conteaza sub ce forma. cert e ca avem.
      ce e putin frustrant e ca la acest clip nu se uita aproape nimeni, pe cand gangnam style, sau cum s-o numi, are miliarde de "adepti"

      Ștergere
  2. ingerul meu pazitor trebuie sa fie Murphy =))

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte tare filmarea...O colega de la servici a inceput sa planga :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai nu inteleg de ce trebuia plans, pt ca mie faza asta mi s-a parut deosebit de obisnuita si comuna, pt ca scrie peste tot + am vazut si eu ca vasta majoritatea copiilor cu sindrom Down, (ca asa mi s-a parut acest copil), sunt copii cu o capacitate deosebit de buna pt a primi si darui afectiune si a avea empatie, si aceasta capacitate nu tine de anumite abilitati motorii sau de IQ chiar de loc, (IQ-ul copiilor cu sindrom Down putan de altfel fi variabil, NU toti au IQ mai redus decat media, ci poate numai anumite intarzieri pe receptie si expresie verbaal sau fonologice, de pronuntie), plus totodata eu cred ca un caine domestic poate simti asa ceva la nivel emotiv din partea unei alte fiinte umane, adica un caine, chiar si strain, simte cumva cand esti bun si prieten fata de el, sau ca nu iti pasa de el, sau ca nu-ti place de el, etc, (desi nu cred ca acest caine specific din acest videoclip era total strain de acest copil sau fata de anumite activitati interactive educative si chiar posibil recuperatorii cu copii sau alte persoane cu diverse probleme motorii), plus exista anumite rase de caini care in mod special sunt ocrotitori fata de copii mici umani asa in general.

    RăspundețiȘtergere
  5. Plsu chiar si daca decorul parea oarecum rece si cenusiu si nu o fi ideal pt un copil mic sa stea chiar pe ciment, si ar fi fost poate mai bine pe o podea de lemn, totusi statul pe o suprafata tare in loc de o pernuta sau saltea prea moale e preferabil pt a intari muschii si coloana. Mie mi-a placut videoclipul si nu m-a facut sa plang chiar de loc, ba chiar m-am simtit linistit ca acel copil era imbracat total OK, parea hranit corespunzator, avea si caine prieten cu training langa el, adica copilului ii era bine, si nu suferea de loc asa ca sa-mi vina mie personal sa plang sau sa ma speriu de soarta lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ca nu se uita 1 milion de oameni la acest videoclip si ca prefera gnagnam, pai acest videoclip mi s-a parut pur didactic scolastic, nu are nici componente emotionale majore, nu are nici muzica sau dans, si e si ceva total comun, adica nu e ceva surprinzator sau total iesit din comun ca sa poti fi tentat sa te uiti asa "ca la urs", sau la nivel de stiri ca o fi ceva "nou". Cel mult sa se uite cativa parinti care au copii cu probleme si/sau ingrijitorii unor copii cu probleme, insa ei au surse de info chiar mult mai extinse decat acest simplu videoclip. Si nici nu mi s-a parut ca era facut in scopuri de a cere donatii sau vreun voluntariat, sau poate ca o fi fost si in scopuri din astea, dar e clar ca nu va fi deosebit de eficient, deoarece efectiv nu are componenta emotionala masiva de suferinta si/sau cerere de ajutor sau salvare a cuiva sau a ceva anume, ca sa captureze atentia altora dinafara cercului unora posibil direct interesati mai specific.

      Nici ca promo mai general fata de D-zeu nu mi se pare eficient dincolo de cei care deja cred in D-zeu, si erau doar poate curiosi cum e relatia lui cu D-zeu cu mama Natura. Din punctul meu personal teoretic de vedere, chiar si daca recent sunt mai agnostic, imi mentin parerea ca e o relatie solida, stabila, si de lunga durata, atat personala cat si de business, si nu e nici o sansa sa divorteze sau sa se desparta unul de altul.

      Ștergere
  6. tu toate le vezi... altfel. ce ar trebui sa te mire, pe tine te lasa insensibil, ce nu sensibilizeaza pe tine te marcheaza si iti da lungi teme de casa..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha ! Ha ! Chiar ai dreptate, si chiar voiam sa scriu un PS de tip clarificare/disclaimer in legatura cu asta, insa noroc ca l-ai scris tu !

      Ștergere