duminică, 22 mai 2011

Mesaj scurt de duminica

         Un lucru simplu de facut, dar eficient, e raportarea la Dumnezeu. Recunoasterea lui Dumnezeu ca entitate suprema, care are dreptul si puterea sa intervina. Nu ne dam intotdeauna seama, dar intre cele doua modalitati de a trai (fara Dumnezeu si cu Dumnezeu) e o diferenta. Un fel de "unde-s doi puterea creste". Mai ales cand al doilea e Cel mai tare.
         Nu e neaparat nevoie de lucruri mari. Un simplu gand indreptat in sus, un "Doamne ajuta" sincer, un "Multumesc" sincer. Constientizarea faptului ca Dumnezeu e mereu, trebuie doar "accesat" si rasplatit cu o atitudine corespunzatoare.

9 comentarii:

  1. Asta vine dupa ce ne trece rapid si dureros febra de 'ma descurc singur'.
    Dumnezeu nu e departe, noi suntem indepartati.

    RăspundețiȘtergere
  2. exact. uneori, trece prea mult timp pana ne dam seama ca singuri e imposibil.

    RăspundețiȘtergere
  3. Raul ,te salut ! eu zic aşa , un simplu gând îndreptat în sus nu este de ajuns , "Doamne ajută" spune şi hoţul , mai important , mult mai important este cum ai zis "Conştientizarea faptului că Dumnezeu e mereu, trebuie doar "accesat" şi rasplătit cu o atitudine corespunzătoare."

    RăspundețiȘtergere
  4. @Sorin: pai se putea sa nu ma contrazici tu, macar un pic :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu oricine zice ”Doamne Doamne” ajunge in imparatia cerurilor....ca sa parafrazez o Carte importanta
    Desi sunt de acord cu ceea ce ai scris tu, cred si faptul ca un gest de multumire este si orice bine poti sa faci celor de langa tine fara a astepta ceva in schimb...

    Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu sunt se partea lui Sorin .Cred ca a avut un comentariu foarte just.

    RăspundețiȘtergere
  7. aveti dreptate. doar ca mie imi place sa iau lucrurile de la capat. nu sar peste faze. nu poti astepta de la un hot sau de la un depravat sa-l recunoasca direct pe Dumnezeu, cand el probabil il blestema la fiecare al doilea cuvant. adica f multi l-au uitat total pe Dumnezeu. deci, trebuie sa incepem schimbarea de la lucrurile mici. apoi, trecem si la celelalte, dupa ce exista o baza.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc pentru reflectii intelepte de ziua mea!

    RăspundețiȘtergere