miercuri, 11 mai 2011

Exil

          "Iubesc frumosul, femeia, viata intensa. Nu invidiez lumea asta si fericirea ei... Si totusi, nu inteleg fericirea unei vieti luxoase in mijlocul cruzimii aproape universale care domneste azi pe pamant... Daca ar trebui sa-mi cuceresc imbelsugarea cu acest pret, ei bine, as prefera saracia. As lasa dinadins sa-mi cada din mana tava de aur pe care mi s-ar oferi fericirea mea alaturi de nefericirea altuia. Iata, clar exprimat, felul meu de a intelege viata..."
                                                                                                                      Panait Istrati


            Nu doar aceste cuvinte ma leaga enorm de Istrati. Ci si situatia de "exil". Stiu, nu e aceeasi problema, doar ca nu e usor ca intre suflet si minte sa fie cateva mii de kilometri.

9 comentarii:

 1. Plin de inteles citatul lui Panait Istrati....dar din pacate in viata de multe ori nu alegem cu sufletul ci cu ratiunea.....

  Numai bine Raul! SA ai grija de tine!

  RăspundețiȘtergere
 2. Salut Raul !
  Fără nici o urmă de ironie , începi să devii melancolic . Aşa rău este departe ?
  Ai grijă de tine Raul , avem nevoie de oameni ca tine ! şi nu spun cuvinte mari !!

  RăspundețiȘtergere
 3. @Sorin: nu e rau departe. doar ca ma intreb pana cand voi tot pleca, sau cand ma voi putea intoarce.

  RăspundețiȘtergere
 4. nu conteaza cand te vei intoarce ci ce vei face odata ce te intorci. timpul este relativ.
  Si atata timp cat sufletul iti este in maini bune, atunci mintea ta e... ok :)

  Ai grija de tine!

  RăspundețiȘtergere
 5. Panait Istrati, el insusi penduland intre doua credinte bolsevism reloaded si capitalismul cu democratia lui 'imperfecta', dar ca scriitor mi-a fost foarte drag.
  Raul, poate-ti foloseste sa-ti stabilesti un termen limita de 'stat' afara. Psihicul reactioneaza bine la "stau numai un an, apoi ma intorc, fie ce o fi." In general timpul mai clarifica. Sau cheama-ti iubita cu tine. :D Zic si eu, nu dau cu parul...

  RăspundețiȘtergere
 6. @cleo: cam de 8 ani ma plimb pe afara. ici colo. cam de 2 ani m-am oprit in franta. de fiecare data ma intorc in romania cu speranta ca ceva e schimbat. dar sunt dezamagit. asa ca prefer aici. nu neaparat pt bani cat pt mentalitate.
  esti draguta in ultima fraza. ce te face sa crezi ca am o iubita si ca am lasat-o acasa? zic si io, nu dau cu parul...:))

  RăspundețiȘtergere
 7. Pai...sper sa ai. Ar fi bine. Iubirea e cel mai bun cataliyator, motiveaza, stimuleaza si face totul suportabil.
  Adica, asa cred, ca esti tanat si atunci mi se pare firesc sa ai asa ceva, focul ala de tabara :) Am dat cu parul?

  RăspundețiȘtergere
 8. @cleo: nu , deloc nu ai dat. sunt in asentimentul tau despre iubire.
  vezi tu, ideea de foc de tabara e cam perimata. acum se cauta lumini laser, 3D, felinare artificiale marca D&G. stiu ca intelegi.
  dar sunt bine la capitolul asta. plus ca sunt situatii in care distantele fac miracole.

  RăspundețiȘtergere
 9. ah, atunci sunt perimata rau. Pentru ca, vezi tu, mie imi place iubirea sa fie ca jarul aprins dupa focul de tabara, care a ars puternic si timp indelungat. Ei bine, peste jarul asta incins oricand sufli usor, focul se reaprinde de fiecare data.
  Dar ce zic perimata, sunt de-adreptul expirata. Pentru iubire la distanta trebuie sa fii puternic, increzator in sine si ...destul de bine ocupat :)

  RăspundețiȘtergere