marți, 10 mai 2011

Noi nu avem

         Am acuzat gresit. Nu trebuia sa judec Romania. Acum inteleg de ce la noi nu se poate.
         Noi n-avem vant, pentru centrale eoliene. Noi n-avem nici soare, pentru energie solara. Nici ploaie n-avem, sa captam apa pentru irigatii. Nici macar pamant roditor n-avem, sa cultivam grau si cartofi. N-avem nici rauri, nici dealuri, nici munti, pentru turism. Nu avem nici oameni destepti, care sa gandeasca pentru Romania. Daca n-avem, din ce sa facem?

10 comentarii:

  1. Mai, au fost unii care au incercat eoliene prin Dobrogea :) doar ca au furat romanii cablul sa-l vanda la fier vechi. O paguba imensa, de sute de mii de euro...
    Du-te la Maslow, pana cand romanul nu-si poate satisface nevoile primare, va fi prea preocupat cu ele. Eolienele sunt stiintifico fantastice mai ales daca lui ii e foame. Si mai vede si cums se ingrasa altii din furt.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sophie te contrazic , sunt din Dobrogea şi sunt eoliene , ba chiar destul de multe ,dar problema ştii care este ? Eolienele sunt a "unora" sau "nişte" care vând curentul şi-l vând atât de scump încât avantajul energiei ieftine nu se simte defel în notele de plată .
    Dacă vei avea ocazia să mergi între Constanţa şi Tulcea te vei minuna să vezi ce pădure de eoliene avem , undeva pe la Izvoarele , plus centrală atomică dar notele de plată au acelaşi nivel ca-n restul ţării , fără diferenţă.Curios !!

    Raul şi pe tine te contrazic , avem ceea ce zici tu dar ştii ce nu avem , nu avem „români” acolo sus iar restul suntem doar , eu ştiu , „români” în vorbe , „leneşi” , laşi...

    RăspundețiȘtergere
  3. Sustin afirmatiile lui SoriN...sunt din Tulcea si sunt eoliene in multe din satele si comunele judetului dar nu sunt ridicate cu finante romanesti ci italiene si spaniole daca nu ma insel. Astia nu au nici un interes sa vanda energia ieftin.....

    RăspundețiȘtergere
  4. E mai simplu sa n-avem din ce sa facem decat sa ne dam seama ca problema nu e asta ci alta...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Sorin, îți dau dreptate, dar e mai ușor să zicem că n-avem și că nu se poate. Foarte ușor

    RăspundețiȘtergere
  6. Sorin, auzisem la stiri ceea ce am zis. Nu zic ca n-or mai fi si altele.Chiar ma bucur sa fie. Si m-as bucura sa traim atat de bine incat sa nu mai fim tentati sa furam cabluri de sute de mii de euro si sa-l vindem la fier vechi.
    Raul nu vorbeste de rau, vorbeste trist si cu iubire.
    Eu nu am atat de multa iubire de tara in mine cat are el si nici macar nu ma obosesc sa vorbesc despre tara.
    Interesant este ca am scris odata despre romani, iar surpriza a fost sa-mi identific capacitatea de a scrie si de bine :)
    http://alegereasophiei.blogspot.com/2011/03/meseria-de-roman.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Sorin a redat exact si corect realitatea .Atata timp cat e o harababura fara margini in toate sectoarele institutiilor de stat care in principal ar trebui sa se ocupe cu asigurarea respectarii legiilor si functionarii corecte , nu te astepta la lucruri marete.dar mai e ceva.mai sunt si cei care nu inteleg si nu stiu care le sunt drepturile.Am asistam la un fel de rascoala intr-o comuna in care oamenii iesisera sa-si apere primarul care ii umileste in ultimul hal, pe unii i-a si batut, in fata camerelor de luat vederi si tipau ei cu spirit revolutionar cum o sa-l aleaga tot pe ala.Fi-sa primaurlui a dat peste unu cu masina si l-a facut zob ,primarul iese pe strazile din comuna lui mare si injura pe oricine care nu opreste masina lui sa-i dea onorul .Eh, cu astia ce te faci?

    RăspundețiȘtergere
  8. Legat de eoliene, ii dau dreptate lui Sorin. Si la noi mai este o problema, eoliana deregleaza ecosistemul. Cele mai multe se pot face in zoona dunarii, unde sunt vanturile puternice, dar vor afecta grav zborul unor specii de pasari migratoare care vin in delta dunarii. Nu e chiar asa usor.
    Cand am fost in Egipt, cred ca am vazut pe putin 100.000 de eoliene, la ce au ei nevoie, cand numai Centrtala de la barajul Aswan, care merge la 36% din capacitate, asigura tot consumul tarii si mai si exporta.
    e simplu se vrea sa se faca.
    La noi se pot face centrale hidro, dar nu exista interesul.
    Turism nu vom avea niciodata, neam de neamul nostru nu o sa vada turism la standarde performante.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Ana Maria S. : oamenii ca astia ar trebui pusi la munci in folosul comunitatii, in frunte cu primarul. fara drept la replica.

    RăspundețiȘtergere