vineri, 20 mai 2011

Cui suntem urmasi?

             Francezii seamana cu Napoleon. Daca isi pun ceva in cap, actioneaza pana reusesc. Daca au dreptate, se zbat pana isi obtin drepturile. Daca i-ai suparat, fug dupa tine pana te prind.
             Spun asta pentru ca eu nu vad nici o asemanare intre noi, cei de acum si stramosii nostri. Aia s-au luptat. S-au aparat. Au mers pe jos la Viena sa-si ceara drepturile. S-au ajutat. S-au unit. Si au reusit. Noi am cam uitat ce au facut ei. Ba mai mult, calcam in picioare faptele lor. Nu le semanam.

7 comentarii:

  1. ungurii mei din zona zic ca mamaliga nu explodeaza. Nu zic, rad cand spun asta.

    Cui suntem urmasi? Cetatenilor europeni, care devin rapid francezi, spanioli, italieni etc.
    Eu tot vorbesc de radacinile scurte ale romanilor...

    RăspundețiȘtergere
  2. Raul
    Noi semănăm cu Tepeş ??? Nu te speria , la nume doar , dacă facem o paralelă între numele lui şi ceea ce ne defineşte .Atât .

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu tot nu inteleg de unde starea asta de nepasare a noastra?!As intelege daca nu ne-ar afecta nimic dar sa nu-ti pese cand etsi direct afectat chiar mi se pare straniu ca nimeni nu reactionaeza

    RăspundețiȘtergere
  4. @Cleo: deci ne cam pierdem identitatea si aruncam istoria la gunoi

    RăspundețiȘtergere
  5. @Sorin: ma gandeam ca stramosii nostri s-au batut cu 5 popoare o data, ca sa apere tara. noi nu suntem in stare sa ne batem cu 5 oameni.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ana Maria s: oamenii nu se schimba cand le place asa cum sunt

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu zic ca, chiar daca asa pare, nu e chiar asa de grav. Tot stramosi de-ai nostri au fost si cei din epoca fanariota. Si cei din perioada de dupa parasirea Daciei de carte romani.
    Acum suntem supusi la prea multe influente. Dar... "ramane stanca, chiar daca moare valul".
    Adica e doar o perioada neagra care va trece.
    Nici francezii nu au fost asa tot timpul, au avut si ei perioade negre. Amintesc doar de perioada de dinainte de Ioana D'Arc, cand fugeau doar cand vedeau trupele engleze (scuze pentru exagerare). E doar un exemplu.
    S-ar putea sa ma insel, dar eu sunt optimist de felul meu.

    RăspundețiȘtergere