vineri, 27 mai 2011

Ce e criza?

           Nu stiu politica, nici nu sunt analist financiar. Doar ma uit in jur si trag niste concluzii simple.
           Situatia asta de criza e doar o imensa strategie de manipulare in masa. E o situatie mentinuta si intretinuta, pentru ca cineva isi umple bine buzunarele in tot acest timp. Si acest cineva e atat de amplu, incat e aproape imposibil sa-i dai de capat.
           Cica statul e in criza. Cine poate crede ca un popor rupt de foame e capabil sa scoata un stat din criza? E ca si cum ai cere unui copil de 5 ani sa te duca cu masina, pentru ca tu ai chef sa bei.

11 comentarii:

  1. Da-mi voie sa public articolul tau pe blogul meu (bineinteles - cu precizarea sursei).

    RăspundețiȘtergere
  2. Bineinteles ca asta e.Criza e doar un cuvant aiurea si atata tot.Dar oamenii reactioneaa la unele cuvinte chiar daca de multe ori nu le inteleg pe deplin semnificatia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Raul , te salut !
    E simplu , foarte simplu , noi suntem statul în criză , la modul cel mai simplu explicat că statul e în criză înseamnă doar , repet , doar că muncitorul n-are . Atât , ce altceva ? Şi normal că-i întreţinută de-ai noştri de-ai lor şi nu contează cine interesele ne depăşesc. Criza înseamnă salarii mici , preţuri mari , impozite cu carul , restul este teorie , dealtfel divagaţii fără sens .
    E simplu Raul , ne-am săturat de criza din cuvinte şi câştiguri cu sens unic , ne-a ajuns la gât şi chiar mult peste .

    RăspundețiȘtergere
  4. Criza nu afecteaza muncitorimea, ea afecteaza oamenii cu multi bani si le da dreptul sa scada salariile si sa dea oameni afara, "cu motiv"

    RăspundețiȘtergere
  5. @mircea vladut: ia ce vrei. nici nu mi-e musai sa dai sursa. numa bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ana Maria S: 1-0 pt ei. ne-au prostit. si de data asta

    RăspundețiȘtergere
  7. @Sorin: vad ce inseamna criza. dar nu vad ce o justifica. de fapt, vad. noi.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Zodrac: motivele sunt mai adanci decat salarii si patroni. e vorba de bani multi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Hai Raul că e extrem de simplu din orice unghi ai privi . Motivele diferă , normal . Pentru noi e ce ştim de la ei ( a nu se înţelege credem ) iar pentru ei e şi mai simplu , nevoia de mai consistent , mai influent . Restul poveşti . Am dreptate , tu ce crezi ?

    RăspundețiȘtergere
  10. @Sorin: da, Sorine, ai dreptate. dar nu putem inghiti chiar tot. sau nu tot timpul. si acum daca ei ne-au prins, noi cat sa continuam sa stam in situatia asta? tu chiar crezi ca se vor satura vreodata?

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu cred , ba dimpotrivă , vor vrea mereu mai mult pentru că va funcţiona lozinca "banul la ban trage " iar dacă nu-l câştigi , ce faci , îl furi sau îl obligi pe altul să ţi-l dea .
    Rezolvare este dar face parte din altă discutie , acum , ce e şi de ce , criză .

    RăspundețiȘtergere