sâmbătă, 11 februarie 2012

Dumnezeu cu mila

            De cand cu inzapezirea asta, sau „iadul alb”, cum se mai zice la stiri, ati auzit voi vreun popa care sa se fi mobilizat sa ajute oamenii ramasi pe drumuri? Sa-si imparta gradele celsius din parohie sau biserica cu cei inghetati? Sau sa ia 0, 0005% din averea Patriarhiei si sa cumpere niste conserve si niste paini? Sau nu se ating de bani, sa nu piarda dobanda? Aveti habar care e averea Patriarhiei?
             Intre cei cu bani multi sunt doua categorii de oameni destepti: tiganii si popii. Unii exceleaza in obraznicie, ceilalti in evlavie.

6 comentarii:

  1. Raul , te salut !

    Preoţimea în general , prin definiţie ar trebui să ducă o viaţă lipsită de avantajele lumeşti dar paradoxal este că tocmai ei huzuresc , că de fapt cu cât sărăcia este mai mare cu atât mai bine o duce biserica , în general . Trist dar adevărat ceea ce te face să te gândeşti dacă mai ai puterea să-i asculţi dacă mai are vreun sens să asculţi sau doar să trăieşti cu credinţă aşa cum consideri şi nu îndrumat de aşa-zişii predicatori (ca să fiu blând în exprimare) . Şi se mai spune că nu suntem credincioşi , de unde exemple ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa e cum zici, Sorine. nu numai ca huzuresc, dar tin blocati o gramada de bani. cand zic o gramada ma refer la bani multi. Eu nu merg mai departe decat sa spun ca bisericile (ca si constructii) ar putea adaposti oamenii oropsiti.

      Ștergere
    2. Ei da , nu ai văzut de ce lux interior dispun , cum ar putea face asta fără să-si păteze ...hai să-i zic prestigiul ? Păcat , mare păcat , măcar din punctul de vedere al credinţei ca să nu vorbim de umanitatea care ar trebui să îi caracterizeze în primul rând. Şi mai spunem ca suntem răi , păi cum cu atâtea exemple mai ales din partea celor ce ar trebui sa ne înveţe , de fapt ei ar trebui sa se auto-educe apoi sa ne înveţe , aşa ar fi normal.

      Ștergere
    3. Sorine, da, e pacat, pentru ca se incalca legile universale. cum zici, ce e omul fara umanitate? in ce sa mai crezi?

      Ștergere
  2. Corect. Puteau sa contribuie cu sume importante. Dar cine stie, poate ca meseria ii determina sa faca donatiile anonim (e o presupunere doar).

    RăspundețiȘtergere