miercuri, 22 februarie 2012

De ce nu se folosesc fondurile europene

            Facand o legatura cu articolul de mai jos se subintelege de ce Romania a folosit doar 10% din fondurile europene. Si lasa impresia ca suntem incapabili sa initiem planuri de dezvoltare folosind banii alocati.
            Banii europeni trebuie explicati. Explicati pe bune, cu documente reale, cheltuieli fixe, fara 0-uri scapate din greseala pe hartie.  Romanul nu vrea asa. Pai lui cine-i plateste efortul?
            Lor le ajung si banii tarii. Nu-i intreaba nimeni ce-au facut cu ei, nu trebuie sa rezolve probleme, ca n-au de unde, deci scurgerea nu se infunda.

12 comentarii:

  1. Ai punctat bine. Cheltuirea banilor europeni este strict verificata de catre Comisia Europeana. Banii nu se pot fura, trebuie folositi corect.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce sa se lege guvernantii la cap , daca nu-i doare ? Lor oricum li se umfla buzunarele ! Vezi Angela Toncescu de la Comisia de supraveghere a asigurarilor . Ala da salariu decent ! 29 000 de euro pe luna . Minunat ! Nu vi se pare decent ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hai sa vedem ce face d-na pentru acesti bani. adica ce presupune jobul ei. stie careva?

      Ștergere
  3. Te salut Raul !

    Dacă te vei afunda în a cerceta despre secretele , birocraţia , condiţiile şi modul de punere în aplicare a fondurilor europene vei observa că de multe ori ba chiar de prea multe ori nu sunt pentru noi . E un fel de praf în ochi . Un fel de-a zice , un fel de-a creea motiv de critică . În primul rând sunt foarte greu accesibile (exagerat chiar) , condiţiile stricte , le fac destul de preferenţiale şi imposibile . Pe de altă parte încadrarea strictă în bareme pentru noi este aproape imposibilă pentru că sunt socotite la preţul serviciilor şi logisticii lor care nu-s totuna cu ale noastre şi în cazul ăsta nu este vinovat , de fel , accesatorul . Partea proastă este că dacă nu te încadrezi în limitele lor sau nu cheltui până la ultimul şfanţ după calculele ce de fapt nu ni se potrivesc ţi se ia totul înapoi . Şi acum hai s-o socotim : de ce oare nu sunt accesate majoritatea ?

    Aşa ca exerciţiu încearcă o simulare şi îţi spun că trebuie să fii extrem de „dotat” (indiferent de sens) ca să ai o mică şansă dar cu foarte multă putere de a risca . Încearcă doar şi vei vedea că nu sunt chiar cum se vehiculează , ba dimpotrivă .

    Vorbesc aici de întreprinzători de la nivelul cel mai mic până la cel mai înalt , este acelaşi lucru .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi trebuit sa adaug , n-am făcut-o , o fac acum : nu ţin de nici un fel partea cuiva dar nu doar noi (românii) suntem leneşi ci şi ei occidentalii , sunt hoţi . Până la urmă cine îţi dă degeaba şi de ce ? Altruism în politică nu a fost niciodată şi nu va fi , pe când interese slavă Domnului .
      Suntem prea mici şi prea puţini pentru interese atât de mari şi adormiţi pe deasupra (că mai fu-se vorba mai acum ceva timp)

      Ștergere
    2. sa zicem ca tu (sau eu) esti un om care vrea mai mult si mai bine de la viata asta. bani nu ai, idei geniale nu ai, asa ca ceri ajutorul. cu bani imprumutati iti pui pe picioare o afacere. in timp platesti datoriile, dar ai o afacere care iti asigura un trai decent.daca nu faceai pasul ramaneai in mizerie. cam asa e si situatia asta. banii folositi cum trebuie ar fi adus oportunitai.
      citeste articolul din link si vezi ca banii exista si sunt disponibili. si ca expira in 2013. nu vrem sa facem efortul. dar banii noi ii dam, in fiecare luna, pe taxe si impozite si nu ne alegem cu nimic.

      Ștergere
    3. Aoleu, adica UE Are ceva strict cu noi , cu romanii.Nu ne inghit domnule, d'aia nu ne putem dezvolta.Polonia a putut ca a avut tratament preferential dar noi nu suntem iubiti de UE .Hai s afim seriosi .Mi se pare firesc sa justifici tot ce faci cu banii altora, asa cum si cu banii din bugetul national ar trebui sa faca fiecare smenar aflat cu labele in banii mei, ai tai, ai fiecaruia dintre noi.Nu asta e motivatia.Motivatia e ca pentru a ajuge proiectul tau la UE trebuie mai intai sa treaca prin mizeriile romanesti care evident asteapta spaga, ca daca mizeriile romanesti fac proiecte au nevoie sa dea alti bani unor firme private desi au o puzderie de frecatori de menta, copiii unora si altora angajati pe la agentiile care ar trebui sa faca proiecte pentru fonduri europene.Haisa fim seriosi .Nu ne uraste niciun alt european cu indarjirea cu care o facem noi

      Ștergere