miercuri, 29 februarie 2012

Unde dai si unde crapa

            Alunecam incet inapoi pentru ca problemele Romaniei se rezuma la nivel de Bucuresti, sau, ma rog, la nivel politic. De 20 de ani. Singura preocupare a celor cu autoritate e sa-si gaseasca o pozitie cat mai buna in fotolii si sa-si schimbe bufonii inainte ca acestia sa le cunoasca obiceiurile. Banii, timpul si energia se consuma in acest scop.
            Intre timp, in viata reala legile te obliga sa te tampesti sau sa furi, sa-ti iei pistol cu bile, sa-ti ascunzi funiile si sapunul de prin casa, sa-ti lasi copilul la tv ca sa nu-ti ceara mancare, sa dai masina pe cizme de cauciuc, sa citesti ziare tampite pentru ca n-ai bani de-o carte, sa-ti lasi familia si sa pleci, sa mori inzapezit sau sub ape, sa faci turism in gradina din spate.
            De ani de zile politica fumega in timp ce tara miroase a ars.
            Situatii asemanatoare au mai fost in primul razboi mondial, cand generalii se laudau la mese festive cu numarul de soldati morti pe fronturi.
           
             Solutii gasiti aici.
          

7 comentarii:

  1. Da, dar e o diferenta substantiala intre situatia de acum si cea din primul razboi mondial. Atunci, oamenii au luptat pentru ca li s-a promis pamant. Si li s-a dat, dupa razboi a urmat reforma lui Averescu (parca).
    Acum??? Si acum se fac promisiuni. Unele sunt absurde (cele din campaniile electorale) si stim ca nu vor fi onorate niciodata, iar altele se refera la scumpiri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand oamenii erau disperati in mijlocul nametilor de zapada, la Bucuresti se bateau pe functii... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Altă istorie , aceeaşi oameni . Şi noi şi ei !!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce general (deci militar profesionist de cariera) s-a laudat la mese festive in timpul primului razboi mondial (deci in sec XX) cu nr soldati morti ? Cred ca asa ceva e ff important de clarificat, si din toata inima sper sa fie doar un zvon, sau vreo poveste de fictiune.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu stiu nimic concret, doar imi amintesc ceva vag de prin scoala. am spus-o in ideea in care razboiul se duce pe front, nu in birouri. ca sa te linistesti, e un zvon...

    RăspundețiȘtergere