duminică, 26 februarie 2012

Descopera Margaul lui Boc, locul tuturor relelor

            Reclama Descopera Margau, difuzata pe Discovery, a starnit niste reactii specific romanesti.
            Pentru ca Margau e comuna care include satul lui Boc. Pentru ca Boc si Udrea au inventat-o. Pentru ca Boc si Udrea au fost rai.
            Reclama e cat se poate de prost facuta. Pe bune. Nivel de anul I la jurnalism. Ma intreb cat a costat, desi merita doar o nota de 6. Reclama e prost gandita. Numele Margau nu spune nimic, chiar de ar fi sa-l asociem cu Boc. Boc e din Rachitele, un sat peste 7 munti si 7 vai de la Margau. La Margau nu gasesti mai nimic. In satele aferente da. Nici macar asa, pentru ca numele obiectivelor turistice din zona nu au nici o legatura cu numele satelor.
            Bun. Reclama e proasta, asta am stabilit. Acum, daca Boc se nastea in Delta Dunarii, trebuia sters locul de pe harta? Daca nu-ti place cravata omului, ii arunci casa in aer?
            Astept pareri.
            Pentru cei interesati, pot da detalii despre zona.
           

13 comentarii:

  1. Muzica si costumul verde al nimfei de Margău mi-au inspirat o chemare întru vizitarea unei localităţi din Irlanda ...:))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cum, nu-ti place dansul in draperie?

      Ștergere
    2. Nimic nu se potriveşte cu specificul locului , prietene ! E ca nuca în perete ! Nu ţi se pare ? :)

      Ștergere
  2. Nu cunosc reclama, probabil ca a trecut neobservata de catre mine. Insa daca Boccccc s-a nascut acolo, asta nu inseamna ca toti oamenii de acolo sunt bocccci. Natura nu are nici o vina pentru asta. Orice padure are uscaturile ei. Daca nu era Bocccc, era o alta marioneta care sa face ce-a facut el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. reclama o vezi daca accesezi link-ul. e drept ca omul sfinteste locul

      Ștergere
  3. Pai chiar tu ai legat reclama de prezenta lui Boc desi parerea mea e ca nu dorinta nestavilita a lui Boc de a-si promova zona a fost cuiul lui Pepelea ci banii .Intelegerea e gresita din punctul meu de vedere .E clar ca daca nu avea Boc vreo legatura cu zona nu aveai de ce sa faci promovare unei zone in care, dupa cum spui si tu, nu ai nimic de vazut.Pe mine nu parerile oamenilor ma deranjeaza ci faptul ca ne limitam de fiecare data sa ne spunem pasul unora ca si noi , pe internet si nimic nu se schimba .Da, e adevarat.Dincolo de idiotenia reclamei apare si problema apartanentei lui Boc .Poate tie ti se pare aiurea dar cei care sunt satui de maturarea strazilor, spalarea spitalelor si scolilor, asfaltarea la comanda pentru trecerea tovarasului iubit poate ca au dreptul sa reactioneze asa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu eu am facut legatura. ba chiar am scris articolul asta pt ca pe bloguri si in presa se spune ca Boc ar fi la mijloc si eu nu cred asa ceva. de ce nu cred? pt ca Margau nu spune nimic, cine stie ceva de Boc stie de Rachitele, satul lui natal.
      sa presupunem ca langa satul lui Boc e cel mai important obiectiv turistic. nu ar mai trebui promovat?

      Ștergere
  4. din punctul meu de vedere Boc nu exista,chestia asta cu reclama la comuna Margau din care face parte si satul Rachitele e praf in ochi,din sistemul hai sa-i mai prostim pe prosti;si acolo sunt alegeri si acolo sunt candidati ai pdl si cu cat castiga mai multe teritorii mai bine;oricum e gretos ce se intampla in tara asta ;nu poti sa te angajezi daca nu esti parte din partidul portocaliu,ti-e teama sa vb ca s-ar putea sa iti pierzi locul de munca si multe altele;pe bune unde e Tepes?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oare chiar asa de prosti sa fie prostii, incat nici macar nu se mai straduiesc sa arunce in ochi un praf de calitate?
      Tepes nu mai e, dar exemplul lui exista

      Ștergere
  5. Sunt de acord cu faptul ca spotul TV e de tot rasul, chiar nu are absolut nici o legatura cu ce se intampla in zona respectiva, in afara de cateva imagini aflate pe fundal, dar pe care nu prea te ajuta sa le identifici (daca nu cumva le cunosti deja). In ceea ce priveste ideea ca ar fi trebuit promovat satul Rachtele, asta e cu dubla interpretare: daca se promoveaza doar Rachitele, atunci raman mult mai putine chestii de promovat, in timp ce daca se promoveaza intreaga comuna (Rachitele face parte din comuna Margau) atunci exista o gama mult mai larga de atractii turistice.

    Reclama face parte dintr-un proiect ceva mai mare, care iti da o idee vaga despre ce se intampla in zona. E drept ca ar fi foarte multe lucruri de criticat in acest proiect, incepand cu spot-ul si terminand cu alte chestii care s-au facut. Doar in Romania se poate intampla, ca la sumele mari de bani pe care le-au avut, sa faca ceva de o calitate asa de precara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hai s-o luam asa: cine-a auzit de Margau? e un nume fara rezonanta si mai degraba te-ai gandi la o ciocolata... Si de ce Margaul? de ce nu Padis? Belis? Scarisoara? etc...

      Ștergere
    2. Margau, pentru ca primaria de aici a incercat sa faca ceva in acest sens, la fel de bine pot fi promovate si restul locatiilor pe care le-ai mentionat (eu cred ca pot fi promovate chiar mult mai bine)

      Ștergere