marți, 24 ianuarie 2012

Mai e mult pana la civilizatie

            Ne reprezinta obraznicia si lipsa educatiei primare. Ne place sa jignim si intretinem limbajul trivial. Suntem prea mandri ca sa fim politicosi si preferam contrariul.
            Am vazut banere si afise in care Basescu era numit Chiorul. O dovada de nesimtire. Indiferent cine e sau ce a facut, nu se cuvine sa numesti astfel pe nimeni. Nu e etic. Daca ai ceva cu omul, acuza-l, nu-ti bate joc. Asta in cazul in care poti mai mult de atat. Daca nu poti, intoarce-te in curtea scolii sau in mahala. Locul tau nu e intre oameni.

7 comentarii:

  1. Da ...si eu ma minunez cand vad ca oamenii aleg variante apelative de suprafata .Altele mai profunde nu gaseau ! ? Unele care sa se refere la caracter , ar fi fost mai potrivite , nu ? Cand l-au votat au vazut doar aspectul fizic .Acum le sare-n ochi? Nu vreau sa dau idei dar am destule in varful limbii . Din pacate , prelungirea exagerata a asa-ziselor reforme fara de nici un fel de rezultate pozitive , nu poate duce decat la ceea ce se vede cu ochiul liber .

    RăspundețiȘtergere
  2. @Radu: atat stiu unii sa faca si sa zica...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu, nedorind sa fiu defetist si sustinand in continuare calmul si linistea publica si dezvoltarea in continuare in ritm propriu si nefortat a democratiei in Romania, atat cat este ea in stare sa tolereze in acest moment si in aceasta clima si stare meteo, salut urmatoarele gesturi pozitive ale d-lui pres Basescu:
    1. a tinut o cuvantare cat de cat coerenta si serioasa pe 24 ianuarie;
    2. l-a demis in sfarsit pe dl Baconschi de la MAE, si a ales interimar bine pe dl C. Diaconescu, desi sper ca va continua si cu celelalte recomandari propuse de mine re trimis d-na Udrea ambasador la Washington DC, dl Ionita de la Oslo la Minsk max 2 ani apoi la MAE in locul d-lui Diaconescu, care trebuie mutat ambasador pe UE, si dl George Maior neaparat la Seul cat mai rapid posibil;
    3. a purtat cravata albastra asa cum i-am recomandat eu, desi picatelele puteau sa fie usor mai discrete, si preferabil de culoare mai pala galbuie decat neagra asa cum mi s-au parut in ultima poza.

    RăspundețiȘtergere
  4. P.S. Dl Baconschi acum ambasador la Oslo, NU la Paris, NICI in Italia. In Italia o poate trimite pe d-na Roberta Anastase daca doreste. Re cine sa plece la Paris ma mai gandesc, ca e mai complicat re tara prietena si aliata Turcia, plus alegerile de acolo. Poate va fi nevoie sa plec eu personal mai intai la Paris, ca sa vad exact cum e aerul acolo, pt ce fel de persoane sunt tolerabile fluctuatiile presiunii atmosferice locale, etc. In orice caz NU recomand nici o miscare re Paris pana nu aflam cine castiga si ce premiu castiga la Oscar.

    RăspundețiȘtergere
  5. (Care e legatura dintre diversele miscari politice din Romania si premiile Oscar pe 2012 am explicat pe blogul lui Mircea Vladut, sub postul din 24 ianuarie numit "Alternativa ? Sa fim seriosi !")

    RăspundețiȘtergere
  6. Pt sustinatorii UDMR care nu stiu momentan catre unde sa se indrepte, mai ales ca se vede ca nu e prea frumos ce se intampla in tara prietena Ungaria: aveti putina rabdare sa vizionez eu filmul cu dilemele de familie pe teritoriu oarecum nefamiliar de vacanta Hawaii, The Descendants, cu dl George Clooney, si sa vedem ce concluzie pot trage, si posibilele recomandari care imi pot veni in minte atunci.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu chiar sunt de moda veche: imi place sa ma educ si de la Hollywood, nu numai de pe wikipedia, ca in ultima vreme, si chiar imi pare bine ca in sfarsit mi-a revenit cheful sa revad filme si aici in Norwegia, ca efectiv am obosit de la atatea lectii despre filozofie politica si organizationala ce a trebuit sa le invat ca sa invat sa ma relaxez si eu in stil mai norvegian la serviciu. Nu zic ca nu e bine sa inveti si de pe wikipedia, dar zau, chiar in halul asta de silitor nu mai trebuise sa fiu de chiar de ff multa vreme, si nici macar nu a fost pt vreun interes deosebit imediat tangibil, a fost chiar la nivel fortat de proces de reeducare culturala de tipul celor din timpul Revolutiei Culturale Chineze...dar, ca sa inchei pe un ton pozitiv optimist, cel putin, pe timpul acestui program de reeducare, macar am avut ocazia sa ma perfectionez la autocritica autentica face to face in fata colectivului, nu doar la cea de tip artistic pe care stiu sa o fac mai demult re activitatile mele individuale de phone sex in care chiar am ceva experienta pre-existenta celei din Norvegia.

    RăspundețiȘtergere