duminică, 15 ianuarie 2012

Protestele de la Bucuresti sau Dansul ploii

            Protestele de la Bucuresti si din tara sunt nimicuri. Oameni care habar nu au ce vor, ce cer, se iau la bataie cu jandarmii si arunca pietre in ei. Ca pe maidan.  De ce? Ei cer demisia presedintelui si au impresia ca asta va rezolva toate problemele. Ei nu se gandesc ca Romania fara un presedinte va fi mai vulnerabila si inca nu avem omul potrivit care sa-l inlocuiasca pe Basescu. Inca o data, romanii sar etapele recuperarii si fac totul pe dos.
            Ca protestele actuale sunt ineficiente, o justifica si numarul celor iesiti in strada. Cateva mii. Dintre care cateva sute de jurnalisti. E bine totusi ca numarul celor care inca gandesc logic e mai mare si stau cuminti in casele lor, asteptand ceva mai serios.

4 comentarii:

  1. Pe de-o parte ai dreptate . Protestele impotriva ocarmuirii nu trebuie sa degenereze in violente inutile . Huliganismul ar trebui eradicat prin accesul facil la culura . Dar politrucii de serviciu , in ultimii 22 de ani , n-au stiut sa paveze acest drum spre civilizatie . Analfabetul iti da in cap si daca-i zambesti . Daca-i bagi mana in buzunar , iti rupe gardul si-ti da cu el in cap . Ce semanam , aceea mancam ! Alta lege eu nu stiu !

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu sustin ca in loc sa evoluam ne prostim pe zi ce trece iar actiunile unor cetateni fac trimitere la scene din evul mediu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peste tot in lume sunt ciocniri intre manifestanti si politie.Hai sa nu exageram.Nu suntem cu nimic mai violenti decat altii .Apoi nu prea sunt de acord cu idea ta ca nu avem cu cine sa-l inlocuim pe Basescu.In primul rand pentru ca Basescu nu e nici pe departe vreun breaz, ba dimpotriva, in al doilea rand ca e foarte periculos sa tii prea mult in functie aceiasi persoana.la atata putere cata i s-a dat era aproape firesc sa o ia prin porumbi mai ales ca , caracterul lui nu era nici pe departe vreunul de om integru .Nu, nu, lasa sa fie schimbati .Puterea corupe.Puterea absoluta corupe absolut.

      Ștergere
  3. @Ana Maria S: eu nu zic sa nu fie schimbat basescu. Da, sa plece, el si altii. dar oare cel care va veni va fi mai bun? Inlocuirea presupune 2 persoane. cand schimbi o roata la masina o schimbi cu una mai buna. daca nu ai, o lasi asa, pana gasesti.
    ce au facut ei in centru nu a fost bine gandit. ori ies in strada 100 000 de oameni, sau cel putin ca la un meci de fotbal, ori cei 1000-2000 iesiti marsaluiesc in pace si-si striga nemultumirile. ce rezolvi ca distrugi cateva statii de autobuz?

    RăspundețiȘtergere