sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Cum se fac bani multi

            Se stie ca lucrarile la autostrada Transilvania, pe tronsonul Gilau (Cluj)-Turda au avut intarzieri nejustificate. Motivele precum furtul de motorina, somnul muncitorilor sau incompetenta sunt minore.
            De fapt, s-a intarziat pentru ca oamenii bine informati sa apuce sa cumpere pamantul de la localnici, sa devina proprietari si apoi sa-l vanda cu sume exagerate. Apoi, in urma studiilor de fezabilitate, cica s-a descoperit ca pamantul e contaminat cu ramasite chimice de la o fosta fabrica, printre care si mari cantitati de mercur. O firma germana a propus decontaminarea totala pentru 12 milioane de euro. Romanii s-au opus, ca doar nemtii nu se pricep si sunt scumpi. Astfel ca licitatia pentru decontaminare a fost castigata de o firma romaneasca, la un pret de 70 de milioane de euro. In acest pret e inclusa procedura pana la mercur. Acolo e alta poveste, alti bani.
            
           

5 comentarii:

  1. Suntem priceputi in "decontaminari" . Iti aduci aminte de gripa aviara de acum cativa ani si de decontaminarile lui Flutur ?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Radu: vezi, asta-i problema. au trecut ani, omul isi cheltuie linistit banii in timp ce noi platim datorii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Întârzieri nejustificate? Păi autostrada asta trebuia construită acu 20 de ani, dacă guvernul de atunci ar fi înţeles că fereastra României spre Europa nu este aeroportul Otopeni, ci punctul de frontieră Borş...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mihai: tu nu stii ca romanul zice ca nu are nevoie de Europa? el nu vrea nici exemple, nici modele, Europa vrea sa ne fure, sa ne ia prostia si trandavia...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Raul: Ba ştiu, da mai uit şi eu din când în când.

    RăspundețiȘtergere