joi, 12 ianuarie 2012

Cainii vagabonzi, simbol national

            Uneori suntem de neinteles si complicam lucrurile, in loc sa rezolvam problemele. Si stagnam in mocirla.
            Anul trecut a fost zarva mare cand cainii vagabonzi au mancat oameni. Cred ca avem destui caini incat sa dam fiecarei tari din Europa un vagon si tot ne-ar ramane. Si vor fi tot mai multi. Vor cere mancare, sau isi vor lua singuri. Oamenii nu ies in strada sa-si ceara drepturile. Dar ies sa apere cainii vagabonzi care ucid. Cu strigate. Cu lacrimi. Carti de rugaciuni. Sa protejeze raul, animalul periculos si ucigas. Sa protejeze simbolul national.
            Imi plac animalele, am si eu caine, dar il tin in curte. Cine vrea caini, nu are decat sa-i ingrijeasca, dar in curtea lui, pe raspunderea lui. Locul lor nu e in strada.
            Ipocrizia si prostia ne tin blocati in evul mediu.
           

3 comentarii:

  1. Sunt in total acord cu tine.Din punctul meu de vedere acei ,nici nu stiu cum sa le spun ,"nebuni" care isi oracaie iubirea de animale pe strazi nu sunt nici pe departe iubitori de animale ci doar niste fanatici care nu iubesc nimic.Acei nebuni dorm foarte linistiti cand cainii sunt omorati noaptea .Nu au nicio apasare .Mai vad cate o cucoana care cand isi aminteste ea sau cand nu are cu cine trancani mai iese si mai mangaie cate un caine , ii mai cumpara cate ceva si asa isi spala constiinta sau prostia.Cainii nu au ce cauta liberi pe strada , fara stapan, fara nicio protectie.I-as duce pe acesti nebuni si i-as plimba pa sosele patriei impanzite de caini morti .I-as intreba daca au habar ce inseamna sa iti iasa in fata un caine cand mergi pe autostrada nu cu 200 km la ora ci cu 100 km la ora, le-as arata locuri in care au murit oameni carora le-au iesit brusc caini in fata au incercat sa-i ocoleasca si s-au rasturnat cu masina si i-as intreba apoi daca vor sa plateasca cu propria libertate mortii .Mi-e sila de acesti "iubitori" de animale .Eu am la casa nu un caine ci 6 caini pe care ii ingrijesc .Toti adunati de pe strada .Cati dintre "iubitorii " astia de animale au luat acasa macar un caine( din astia fara stapan, nu din cei cu pedigri).Mi-e sila de ei si de ipocrizia lor , de micimea lor, de salbaticia lor, de cruzimea lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ana Maria S: uneori ma gandesc cu durere in suflet ca romanii isi merita soarta. Dumnezeu da, dar nu baga in straita. cand din 10 rele si un bine tu alegi 9 rele si inca te lupti pentru ele, nu meriti mai mult. asa gandesc eu, prost, dar logic...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai o fi sunand cam dur pentru unii dar iar sunt de acord cu tine.Si da, Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in traista.

      Ștergere