vineri, 25 februarie 2011

Scandal!

          Bantuiam prin blogosfera si ma intrebam cum reusesc astia sa stranga lume, ca la mostre gratis de parfum impartite in centru. Astia, adica cei care au cateva sute de comentatori la o postare vizualizata de mii de ori pe zi, in timp ce eu, ultra-novice in bloguit, am cateva sute de vizualizari la tot blogul. Nu, stati linistiti, nu intrati, nu ma plang, doar ma intrebam...
          Mi-am spus off-ul unui coleg de breasla si m-am simtit mai bine, pentru ca asta o duce si mai rau... In fine, mi-a spus tipul adevarul ce-l stiam: "Vrei trafic? Fa scandal! Satisfaci cererea de pe piata si te-ai scos"
          M-am tot gandit, are dreptate. Ia sa vad eu de unde fac rost de-un scandal... am variante...am sansa sa ma injure lumea, poate chiar la mine pe blog... mai iau un procent... Sa incep cu inceputul, sa-l iau pe Zoso, cu stilul lui ca pe Targu-Ocna? Sa ma iau de certitudinea lui Liviu Alexa, cum ca blogul lui ma lasa lat? Sa dau like la raspunsul "Minciuna" de pe cel mai misto blog din Romania, cel al lui Bobby Voicu? Sa comentez la Groparu semnand Fulgerica?
          Idei roditoare, poate, pentru statistici, dar la ce bun? Si ce-as rezolva daca s-ar pune un 2 in fata cifrei de la afisari? Mi-ar consuma masina mai putin? Nu, tot un mini-blogheras as ramane. Si daca as fi un blogheroi, cu un trafic mai mare decat pe aeroportul Kennedy, ce-as rezolva? As fi mai inalt? Nu. Unii m-ar uri, altii m-ar baga in liste, ar trebui sa-mi rup ochii in monitor toata ziua. In plus, ii admir pe baietii astia si munca pe care o fac, indiferent care e pozitia lor in topuri, in politica, in preferinte.
          Si concluzionez. Nu vreau scandal, nici trafic, nici reclama. Nici nu merge cu tema mea. Eu scriu despre oameni saraci, despre drumuri rele, despre nedreptati. Si totusi... daca mi-ar garanta cineva cateva vizualizari in plus, as scrie despre orice, sa ajung macar pana la 1000.
          Nu asta conteaza, oameni buni, cine esti, ce faci, ce scrii, cu cine tii. Conteaza ca atunci cand se striga prezenta, sa poti raspunde mandru si sincer: OM!
       
          Sa nu va fie frica de mine, chiar daca vin tare din urma... Habar nu am de IT, de industria online, de feeduri, abia mi-am pus poza la profil. Si chiar de m-as invata, nu voi avea timp sa concurez cu voi.

15 comentarii:

  1. :) post-ul asta imi place cel mai mult! tu scrie ce vrei si spune-ti parerea si ofuurile, iar timpul o sa-ti aduca si trafic si commenturi. Important e sa nu te opresti...

    RăspundețiȘtergere
  2. nu cred ca-mi da Romania sansa sa ma opresc... decat daca ma aresteaza...

    RăspundețiȘtergere
  3. Am tot studiat postarile tale.Parerea mea este ca de prea multe ori pomenesti de arestare.
    Daca ceea ce scrii tu crezi ca e asa de periculos incat sa risti asa ceva, mai bine renunta.Adevaru-i ca te poti astepta la orice aici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ti se pare ca nu avem suficiente tipuri de "trafic" si vrei sa mai adaugi si tu unul?

    RăspundețiȘtergere
  5. E misto sa vad cum toti trecem prin aceleasi stadii. Cred ca fiecare s-a gandit cel putin odata la ceea ce ai scris tu mai sus, unii au pus poate si in practica ... nu arat cu degetul, decat cand ma uit in oglinda :D Important e sa ajungi in punctul la care iti face placere, si atat.
    Dupa cum bine zicea un sibian odata: "Restul e Cancan!"

    RăspundețiȘtergere
  6. imi face placere sa citesc un post bun de pe un blog cu 5 articole, imi face placere sa stiu ca oameni ce nu se cunosc comunica dezinvolt si ca am gasit o modalitate constructiva sa ne folosim libertatea, fara frustrari, fara explicatii, fara grimase. mai semanam si noi cu cei din lumea buna...

    RăspundețiȘtergere
  7. Exista si alte modalitati sa iti faci blogul cunoscut. Important insa este ca pe blog sa postezi ceea ce iti place si ceea ce te face pe tine sa scrii si a doua zi. Eu am inceput cu scrisul, dar imi trebuia ceva timp sa fac un text care sa poata fi recomandat, din care sa intelegi ca trebuie sa te implici, cam 2 zile, asa ca am inceput sa vorbesc altfel... prin imagini. Nu ma duc la Zoro sa ii postez, nici la voicu sau la nustiu mai cine, ma duc acolo unde totul este tratat cu voie buna si cu relaxare. Ai tndinta sa crezi ca poate unii scriu sau posteaza doar pentru ca ii obliga publicitatea de pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  8. asta felicitam si eu, relaxarea, lipsa de inhibatii

    RăspundețiȘtergere
  9. E așa plăcut să scrii undeva și să te gândești că ești citi de 5-10 milioane de cititori și să crezi ca-i influențezi. Totul este în mintea ta. Cifrele sunt 0.

    RăspundețiȘtergere
  10. Salutare !
    Din tot ce am mai citit prin alte bloguri acest articol m-a impresionat cel mai mult . Esti intr-adevar de apreciat si nu te laud sunt sunt doar impresionat . Ai dreptate esti greu de gasit dar nu este o problema , cel putin mie m-i te-a recomandat cineva dar de azi esti in lista mea iar eu voi fi fidel cititor al articolelor tale .
    Asa suntem noi majoritatea romanilor ne place mai mult sa ascultam ceea ce gandim pentru ca ne-am resemnat in lehamitea asta mare care ne inconjoara . Nu conteaza cifre pentru noi , nici macar acolo unde ar trebui si mai putin acolo unde altii ne asculta .

    RăspundețiȘtergere
  11. Intr-un comentariu de pe blogul tau am scris ca suntem ca sarmalele intr-o oala, pentru ca toti fierbem. Deasemenea e o vorba: "cei din urma vor fi cei dintai". Care sarmale sunt mancate prima data? Cele din urma! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Vreu sa vad si eu cel mai "misto blog din Romania" , cel al lui Bobby Voicu . Il pot gasi pe google ? Sau care e adresa ? E in blogrollul tau ? (Sper ca nu vorbeai la misto..on-line este mereu asa de greu sa-ti dai seama de asta...)

    RăspundețiȘtergere
  13. P.S. Tot uitandu-ma la blogroll (desi nu e on-topic), mie mi-au placut la nebunie si pozele lui Alex. Mazilu, dar ce pacat ca nu poti face comentarii. Asta ultima cu soseaua care duce printr-o padure catre o cladire indepartata, care pare ca seamana cu un castel, m-a facut sa ma gandesc automat la povestea lui "Sleeping Beauty" ! Mie nu imi plac fotoblogerii "zgarciti" care desi au un talent deosebit de rafinat, nu te lasa sa postezi comentarii. E casi cum gasesti mereu galeria de arta de interes pt. tine inchisa si te forteaza sa te uiti prin vitrina ca sa vezi si tu ceva frumos dar care este inchis sub cheie si asta te face sa te simti usor neconfortabil, de parca ti se pare ca te porti ca un Peeping Tom.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Peeping_Tom

    RăspundețiȘtergere
  14. @drcraciun: Alex Mazilu e in top de multa vreme. si merita. ceea ce e de apreciat e ca unor fotografii le adauga un mesaj subtil si adevarat
    trebuie sa fie in google blogul lui Bobby Voicu.

    RăspundețiȘtergere