vineri, 18 februarie 2011

Probleme si solutii... romanesti

          Problemele sunt reale si grave. Solutiile sunt penibile.
          Daca as mentiona toate problemele tarii s-ar bloca Google.
          Anul trecut unul dintre parlamentari propune ca solutie la problema crizei un impozit de 1% pentru toate sumele de bani trimise in Romania de romanii care lucreaza in strainatate. (Eu i-as fi taiat limba.)
          Tot pentru diminuarea crizei se impun concedii fara plata profesorilor, politistilor, medicilor. Un fel de "muriti si furati linistiti, ca astia-s in concediu!" Nu se pune problema de a reduce cheltuielile infinite ale parlamentarilor. Dar se taie 25% din salariile aproape invizibile.
          Pentru a se spala pe maini de handicapurile drumurilor pe timp de iarna (si nu numai), dau legea pentru cauciucuri. Adica nu ei sunt de vina ca oamenii mor inzapeziti, in timp ce plugurile ruginesc, angajatii dorm, sefii vand materialele antiderapante. Sunt convins ca daca as sapa mai adanc as gasi grade de rudenie intre cauciucari si inventatorii de legi.
          In loc sa mai infunde gropile si sa mai traseze o linie, sa stim si noi daca suntem pe contrasens sau nu, ei investesc milioane in camere care vaneaza rau-platnicii de rovineta. 
          Pentru a nu investi bani in spitale, le inchid. Cum sa bage banii in spitale, cand ei au nevoie de atatea pixuri si afise inscriptionate cu numele partidului? Cu scolile fac la fel. Cand ar trebui sa construiasca scoli noi, ei le inchid si pe cele care sunt. Doar un acoperis presupune bani, pe cand un copil care merge kilometri intregi pe jos la scoala nu costa nimic.
          Problema stomacului gol se rezolva prin scumpirea alimentelor. Problema neputintei platii creditelor se rezolva prin reducerea salariilor. Cea a bolnavilor prin scumpirea medicamentelor, cea a oamenilor inculti prin promovarea lor in mass-media.
          Cel mai grav e ca se repeta mereu aceeasi greseala. Solutia degradarii Romaniei nu e rotatia politicienilor la putere.
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu